Kazak Kalpağı Pilavı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak

11 Ocak 2012 Çarşamba

Kazak Kalpağı Pilavı - Esengül'ün Mutfağı: ZonguldakMalzemeler : 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 250 gram kıyma, 4 adet havuç, yarım demet maydonoz, tuz, karabiber

Soframız 11 Ocak 2012 Kazak Kalpağı Pilavı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Pirinci yıkayıp, sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin, süzgeçten geçirin. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun. Kesme şeker, defne yaprağı, su ve tuz ekleyin. Kaynayınca içine pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte iyice demlendirin. Bir tavaya, 1 adet rendelenmiş soğan ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyup,soteleyip kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun, tuz, karabiber ve kıyılmış maydonozu ekleyip, harmanlayın. 4 adet havucu soyup rendeleyin, yarısını sıcak olan kıymaya karıştırın. Yuvarlak ve derin bir kaseye hazırlanan kıymalı harcı koyup iyice bastırın, üzerine kalan havuçları da bastırın. En üste de pilavı ekleyip bastırın ve daha sonra servis tabağını ters çevirip kaseyi kaldırın.

Not : Piştikten sonra defne yaprağını içinden alın.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger