Şıhılmahşi - Menekşe'nin Mutafağı: Antakya
16 Kasım 2011 Çarşamba
Gerekli Malzemeler:
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 kaşık eritme tereyağ
1 kase haşlanmış nohut
1 kg dolmalık yeşil kabak
Karabiber
Kimyon
Tuz
Yapılışı: Kıyma yağ eklenmeden kavrulur, kavrulmuş kıymaya doğranmış soğanlar ve eritilmiş tereyağ eklenir. Karışıma son olarak nohutlar eklenir. Diğer taraftan kabaklar soyulur ve içleri oyulur.Kızgın yağda kabakların her tarafı kızartılır. Hazırlanan iç kızarmış kabakların içine doldurulur. Tencereye alınan kabak dolmalarımızın üstüne bir kase suda eritilmiş 1 kaşık salça ilave edilir. Ocakta suyunu çekene kadar pişirilir.
Etiketler:
Soframız,
Şıhılmahşi
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !