Ispanaklı Karnı Dolu Köfte Tarifi

16 Kasım 2011 Çarşamba

Yarım Kilo Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Galeta Unu
Ispanaklı Harcı İçin:
Yarım Kilo Ispanak
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Un
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri Rendesi
Hazırlanışı :
Oktay Usta Ispanaklı Karnı Dolu Köfte Tarifi Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tuz, karabiber, kimyon ve biraz galeta unu koyup karıştırıyoruz. Ispanaklı harcı için, soğan ve sarımsağı doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz.

Ispanağı ince bir şekilde doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz. Un, tuz, ve karabiber katıp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Köfte harcını fırın tepsisinin ortasına koyuyoruz.

Ortayı içe bastırıp kenar kısımları yukarı doğru uzatıyoruz. Dikdörtgen bir çanak şeklini veriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Yarı kıvamda pişen köfteyi fırından çıkarıp orta kısmına ıspanaklı harcımızı döküyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri rendesi döküyoruz. Kaşarlar eriyene kadar biraz daha pişirip servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger