Serimsek - Menekşe'nin Mutfağı: Antakya

16 Kasım 2011 Çarşamba

Serimsek - Menekşe'nin Mutfağı: AntakyaGerekli Malzemeler:
500 gr kıyma
1 paket baklavalık yufka
1 adet kuru soğan
1 kase eritilmiş tereyağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı: Et yağ eklemeden kavrulur, üzerine doğranmış soğanlar eklenir ve karıştırılır. Son olarak tuz karabiber ve tereyağ ilave edilir. Böreklerimizi pişireceğimiz tepsi yağlanır. Baklava yufkasının üstüne fırça yardımıyla yağ sürülür. Tek yüzü yağlanmış yufkanın yağlı tarafı içinde kalacak şekilde katlanır. Dikdörtgen şeklinde katlanmış yufka 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parçaya hazırlanan harç eklenir ve üçgen olarak katlanır. Tepsimiz dolunca semirseklerimiz fırında pişirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger