Tutmaç Çorbası - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada

13 Ekim 2011 Perşembe

Tutmaç Çorbası - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Hamuru için;
1 adet yumurta
Un
Su
Tuz
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
Bir limonun suyu
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Ayçiçek yağı

Yapılışı: 1 adet yumurta, un, bir miktar tuz ve alabildiği kadar suyla yoğrularak orta sertlikte bir hamur elde edilir. Kıvama gelmesi için 15-20 dakika dinlendirildikten sonra incecik açılır. Orta kalınlıkta şeritler şeklinde kesilir. Üst üste konan şeritler minik karelere bölünür. Kare şeklindeki hamurlar üçgen şeklinde kapatılıp alt kısımlarından kıstırılarak şekil verilir. Bir adet tavuk göğsü haşlanır. Haşlandıktan sonra ince ince didiklenir. Tavuğun haşlanan suyu tekrar ocağa yerleştirilir. Önceden haşlanmış olan yarım su bardağı nohut tavuk eti içine eklenir. Su iyice kaynadıktan sonra hamurlar ilave edilir.

Bir tutam tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Terbiyesi için; bir limonun suyuyla bir yumurtanın sarısı çırpılır. Sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağıyla 1,5 yemek kaşığı domates salçası kavrulur. Tereyağının yanmaması için çok az ayçiçek yağı eklenir. Çorbanın pişmesine yakın terbiyesi eklenir. Terbiyenin kesilmemesi için çorbanın suyuyla ılıştırıp yavaş yavaş ve karıştırarak eklemek gerekmektedir. Bir iki dakika daha kaynatıldıktan sonra servis kasesine alınır. Üzerine sosu eklendikten sonra servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger