Malzemeler:
1 kilo orta yağlı dana kıyma
1 kilo büyük ve ince yapraklı lahana turşusu
1 kahve fincanı pirinç
Yarım kahve fincanı köftelik ince bulgur
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Dolma harcı için; 2 kahve fincanı su
Sosu için; 4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı: Harcı için; kıyma, küp şeklinde doğranan kuru soğan, pirinç, köftelik ince bulgur, karabiber, reyhan ve pul biber tuzla birlikte iyice yoğrulur. Yumuşak olması gereken harca 2 kahve fincanı su eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Büyük ve ince yapraklı lahana turşularının suyu süzülür. Süzülen yaprakların ortasına bolca harç yerleştirildikten sonra rulu şeklinde sarılır. Açık kalan uç kısımları içe doğru itilerek kapatılır. Düdüklü tencerede 4 yemek kaşığı tereyağı eritilir.
Star TV Soframız Turşu Dolması - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum, Eriyen tereyağında 2 yemek kaşığı domates salçası kavrularak sos hazırlanır. Dolmaların pişerken yapışmaması için sosun üzerine lahana turşunun yaprakları serildikten sonra dolmalar yerleştirilir. Dolmaların pişerken açılmaması için sarılan kısımlar altta kalacak şekilde tencereye yerleştirildikten sonra 1 su bardağı su eklenir. Dolmaların pişerken açılmaması için de üzeri kapakla örtüldükten sonra pişmeye bırakılır. Düdüklü tencerede kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişmesi yeterlidir.
HomeTurşu Dolması - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !