1 kilo orta yağlı dana kıyma
1 kilo büyük ve ince yapraklı lahana turşusu
1 kahve fincanı pirinç
Yarım kahve fincanı köftelik ince bulgur
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Dolma harcı için; 2 kahve fincanı su
Sosu için; 4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı: Harcı için; kıyma, küp şeklinde doğranan kuru soğan, pirinç, köftelik ince bulgur, karabiber, reyhan ve pul biber tuzla birlikte iyice yoğrulur. Yumuşak olması gereken harca 2 kahve fincanı su eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Büyük ve ince yapraklı lahana turşularının suyu süzülür. Süzülen yaprakların ortasına bolca harç yerleştirildikten sonra rulu şeklinde sarılır. Açık kalan uç kısımları içe doğru itilerek kapatılır. Düdüklü tencerede 4 yemek kaşığı tereyağı eritilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !