Şıralı Halka - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada

13 Ekim 2011 Perşembe

Şıralı Halka - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada
Malzemeler:
2 litre kara üzüm şırası
Bir dal kuru kekik
Hamuru için;
3 su bardağı kepekli un
1 su bardağı beyaz üzüm şırası
Bir çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Yapılışı: 2lt. kara üzüm şırası orta büyüklükte bir tencereye alınır. İçine bir dal kuru kekik atılarak kaynatılır. (Kara üzüm şırası yapmak için; üzümler tane tane ayrıldıktan sonra suyu sıkılır ve ocakta kaynatılır.) Hamuru için; 3 su bardağı kepekli un, bir çay kaşığı tuz bir kaba alınır. Bir tatlı kaşığı karbonatla karıştırılan beyaz üzüm şırası eklenerek hamur yoğurulur. Yoğrulan hamur küçük parçalara ayrılır. Her bir parça ince rulo şekline getirilir. Rulolar iki üç parçaya bölündükten sonra iki uçlarından birleştirilerek küçük halkalar elde edilir. Kaynayan kekikli kara üzüm şırasının yaklaşık 40 dakika pişirilir. Tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger