Home
Soframız 13 Ekim 2011
Soframız 28 Eylül 2011
Soframız Bozcaada
Şıralı Halka - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada
Şıralı Halka - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada
13 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
2 litre kara üzüm şırası
Bir dal kuru kekik
Hamuru için;
3 su bardağı kepekli un
1 su bardağı beyaz üzüm şırası
Bir çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Yapılışı: 2lt. kara üzüm şırası orta büyüklükte bir tencereye alınır. İçine bir dal kuru kekik atılarak kaynatılır. (Kara üzüm şırası yapmak için; üzümler tane tane ayrıldıktan sonra suyu sıkılır ve ocakta kaynatılır.) Hamuru için; 3 su bardağı kepekli un, bir çay kaşığı tuz bir kaba alınır. Bir tatlı kaşığı karbonatla karıştırılan beyaz üzüm şırası eklenerek hamur yoğurulur. Yoğrulan hamur küçük parçalara ayrılır. Her bir parça ince rulo şekline getirilir. Rulolar iki üç parçaya bölündükten sonra iki uçlarından birleştirilerek küçük halkalar elde edilir. Kaynayan kekikli kara üzüm şırasının yaklaşık 40 dakika pişirilir. Tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.
Etiketler:
Soframız 13 Ekim 2011,
Soframız 28 Eylül 2011,
Soframız Bozcaada
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !