Malzemeler:
2 kase mısır unu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Su
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı: Derin bir kabın içine 2 kase mısır unu, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı karbonat ve bir tutam tuz konur. Tüm malzemelerin üzerine azar azar su eklenerek kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur küçük toplar şeklinde ayrılır. Her bir parça yuvarlandıktan sonra üzerine bastırılarak inceltilir. Derin bir tavada bolca ayçiçek yağı kızdırılır. Hazırlanan hamurlar pembeleşinceye kadar kızartılır. Yemeğimiz servise hazırdır.
HomeMısır Ekmeği - Süheyla'nın Mutfağı: Rize
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !