Mısır Ekmeği - Süheyla'nın Mutfağı: Rize

7 Ekim 2011 Cuma

Malzemeler:
2 kase mısır unu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Su
Kızartmak için ayçiçek yağı

Mısır Ekmeği - Süheyla'nın Mutfağı: RizeYapılışı: Derin bir kabın içine 2 kase mısır unu, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı karbonat ve bir tutam tuz konur. Tüm malzemelerin üzerine azar azar su eklenerek kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur küçük toplar şeklinde ayrılır. Her bir parça yuvarlandıktan sonra üzerine bastırılarak inceltilir. Derin bir tavada bolca ayçiçek yağı kızdırılır. Hazırlanan hamurlar pembeleşinceye kadar kızartılır. Yemeğimiz servise hazırdır. 

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger