Balık Çorbası - Süheyla'nın Mutfağı: Rize

7 Ekim 2011 Cuma

Malzemeler:
1 adet Karadeniz somonu
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
7-8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
Ayçiçek yağı

Balık Çorbası - Süheyla'nın Mutfağı: RizeYapılışı: Balık iki parçaya bölünerek haşlanır. Kuru soğan ve domatesler küp şeklinde doğranır. Yeşil biberler ve sarımsaklar da ince ince doğranır. Tüm malzemeler bir tencereye alınır. İçine 2 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı pul biber ve çok az ayçiçek yağı eklenerek kavrulur.

 Kavrulduktan sonra çorba kıvamına yetecek kadar su eklenerek kaynaması beklenir. Haşlanan balığın suyu süzülür. Kılçıkları ve derisi temizlenen balık etleri iri parçalara bölünür. İri parçalar şeklinde hazırlanan balık etleri kaynayan sebzeli suya eklenir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Yemeğimiz servise hazırdır. 

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger