Malzemeler:
1 kilo karalahana
2 su bardağı haşlanmış mısır
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 yemek kaşığı mısır unu
Pul biber
Ayçiçek yağı
Bir parça iç yağ
Yapılışı: 1 kilo kara lahana acı suyunun çıkması için haşlanır. Haşlandıktan sonra küçük küçük kesilir ve geniş bir tencereye alınır. Ortasına bir parça iç yağı yerleştirilir. Öönceden haşlanmış olan 2 su bardağı mısır ve 2 su bardağı kuru fasulye, bir miktar pul biber ve tuz eklenir. Üzerini geçecek kadar su ilave edildikten sonra tüm malzemeler birbiriyle özdeşleşinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra içine 2 yemek kaşığı mısır unu eklenir ve blendırla püre kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Yemeğimiz servise hazırdır.
HomeKaralahana Ezme - Süheyla'nın Mutfağı: Rize
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !