Mantarlı kuzu

20 Şubat 2013 Çarşamba


400 gr. kuzu eti
500 gr. kayın mantarı
2 soğan
4 yeşil biber
1 çorba k. domates salçası
2 domates
sıvıyağ
tuz
değirmen karabiber
taze biberiye
HAZIRLANIŞI: Kuzu etini kuşbaşı olarak doğruyoruz. Yayvan bir tencereye az sıvıyağ döküyoruz ve kuzu etini soteliyoruz. Soğanları iri piyazlık şekilde doğruyoruz. Etler suyunu bırakıp çekince soğanı ilave ediyoruz. Kayın mantarlarını iri olarak tencereye etin üzerine diziyoruz. Biberleri ve domatesleri doğruyoruz.
Mantarın üzerine biberi ve domatesi de koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Biberiye yapraklarını atıyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve ocak üzerinde kısa bir süre pişiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kısık ateşte pişiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger