3 su b. iri bulgur
1 soğan
2 havuç
1 demet ebegümeci
1 su b. et suyu
taze sarımsak
tereyağı
sıvıyağ
tuz
su
HAZIRLANIŞI: Soğanı yemeklik doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz, ebegümeci yapraklarını ve taze sarımsağı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz. İçine havucu koyup kavuruyoruz. Soğanı ve taze sarımsağı ilave ediyoruz. Ebegümecini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Bulgurunu ekliyoruz, kavuruyoruz. Et suyunu döküyoruz, tuzunu ilave ediyoruz. Sıcak suyunu da veriyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Home
Oktay Usta
Ebegümeçli Bulgur Pilavı
Ebegümeçli Bulgur Pilavı
20 Şubat 2013 Çarşamba
Etiketler:
Oktay Usta
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !