Patlıcan Kapama - Fatoş'un Mutfağı: Amasya
Malzemeler:
1,5 kilo kuzu incik
4 adet bostan patlıcanı
3 adet büyük boy domates
15 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağı
Üzerini süslemek için;
10 adet süs biberi
15 adet kiraz domates
Yapılışı: Etler yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar su, bir tutam tuz ve birkaç tane karabiber eklenerek düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır. Kabukları soyulan domatesler büyük küpler şeklinde doğranır. Tohumları temizlenen yeşilbiberler de uzunluklarına göre 2-3 parçaya bölünür. Postan patlıcanları alacalı şekilde soyulduktan sonra halka şeklinde doğranır. Halkaların biraz kalın olması gerekmektedir.
Patlıcanlar acı suyunun çıkması için tuzlu suda 10 dakika bekletilir. Kızartırken yağın etrafa sıçramaması için suyu süzüldükten sonra havluyla kurulanır. Geniş bir tavada bol ayçiçek yağı kızdırılır. Patlıcanların her iki tarafı da kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar dikdörtgen şeklinde geniş bir cam tepsiye dizilir. İki parçaya bölünen sarımsaklar patlıcanların arasına yerleştirilir.
Haşlanan etler patlıcanların üzerine yerleştirilir. Etlerin üzerine sırasıyla doğranmış domates ve biberler eklenir. Bir tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirilir. Patlıcanların üzerini kapatacak kadar haşlanan etin suyu ilave edilir. Üzeri süs biberi ve kiraz domateslerle süslendikten sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar (ortalama yarım saat) pişirilir. Yemeğimiz servise hazırdır.
Patlıcan Kapama - Fatoş'un Mutfağı: Amasya
18 Ekim 2011 Salı
Etiketler:
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !