Nane Şekerli Elma Tatlısı - Fatoş'un Mutfağı: Amasya
Malzemeler:8 adet orta boy ekşi elma
1 su bardağı toz şeker
3 bardak ılık su
Nane şekeri için;
1 demet taze nane
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Elmalar derin bir tencereye yerleştirildikten sonra 3 bardak ılık su tencereye eklenir. Bir su bardağı toz şeker elmaların üzerine serpilir. Elmaların etrafına da taşacak şekilde ortalarına nane şekeri yerleştirilir. Kısık ateşte elmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra soğuması beklenir. Elmaların ortasına bir tatlı kaşığı kadar kaymak yerleştirilir. Üzerleri nane yapraklarıyla süslenerek servis edilir. Nane şekeri için; 1 demet taze nanenin yaprakları yıkanır. Henüz suyu kurumadan 1 su bardağı toz şekerle ovalanarak iyice ezilir. Nane yaprakları ıslak olduğu için hazırlanan karışım yoğun bir sıvı kıvamında olacaktır. (Hazırlanan karışım buzdolabında uzun süre saklanabilir.) Elmalar bütün halde kabukları soyulduktan sonra ortaları oyulur.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !