1,5 su b. toz şeker
1,5 su b. süt
1 portakal
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. tereyağı
100 gr. çikolata
ÜZERİ İÇİN:
dondurma
HAZIRLANIŞI: İrmiği ve sıvıyağı yayvan bir tencereye koyarak kavuruyoruz. Rengi kızarmaya başlayınca tereyağını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Şekerini ilave ederek bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Sütü ekliyoruz çekmeye başlayınca portakal suyunu da ilave ediyoruz.
Portakal kabuğunu ve çikolatayı da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Helvayı kalıplara koyarak servis tabağına çeviriyoruz. Yanına top dondurma koyarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !