Zeytinyağlı Kabak - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
MALZEMELER
1 kg kabak (yeşil)
3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
Maydanoz
Dereotu
Nane
Karabiber
Tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
3 adet soğan ince doğranır.pirinçler yıkanarak 1/2 su bardağı sıvı yağda kavrulur. Kavurma işi bittikten sonra ayrı bir kaba alınır içine yeşillikl
Zagızmeri
3 Mayıs 2012 Perşembe
Zagızmeri - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
MALZEMELER
6 yumurta (haşlanmış)
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mısır ekmeği
Yeşil nane
Yeşil kişniş otu
Kırmızı pul biber
Sarımsak
YAPILIŞI:
6 yumurta katı bir şekilde haşlanır. ceviz rondadan geçirilir. mısır ekmeği de rondadan geçirilir.
yeşillikler ince doğranır. sarımsak rendel
Etiketler:
Soframız
İncirili Tatlı
3 Mayıs 2012 Perşembe
İncirili Tatlı - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
Kek için;
6 adet incir
1 bardak şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı su
Bir su bardağı nescafe ve süt
Krema için;
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 kg süt
Krem şanti
4-5 kaşık şeker
1 kaşık tereyağı
Süslemek için;
Hindistan cevizİ
YAPIL
Etiketler:
Soframız
Mokragülü
3 Mayıs 2012 Perşembe
Mokragülü - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
MALZEMELER
1/2 Haşlanmış tavuk
2-3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı mısır unu
2 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
Pul biber
1/2 limon veya bir kaşık erik javesi
2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Mısır unu tencerede kavrulur bir tarafa alınır.Soğanlar ince doğranır az sıvı yağ ile kavrulur
Mısır unu ile soğan ve
Etiketler:
Soframız
YUMURTALI ÇİRİŞ KAVURMASI
3 Mayıs 2012 Perşembe
HAZIRLANIŞI: Çiriş otunu ve soğanları doğruyoruz. Tavaya yağı koyarak soğanı kavuruyoruz. Soğanı kavurduktan sonra otu da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları da ekliyoruz. Tuzunu karabiberini atıyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
Pişirdikten sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerine çırpılmış yoğurt
Etiketler:
Oktay Usta
HİNDİBA SALATASI
3 Mayıs 2012 Perşembe
HAZIRLANIŞI: Hindibaları doğruyoruz ve karıştırma kasesine alıyoruz. Marulları, yeşil soğanı ince ince doğruyoruz. Domatesleri de küçük küçük doğrayarak hepsini kasenin içine alıyoruz. Mısırı da üzerine döküyoruz.
Bir limonun suyunu ve zeytinyağını da dökerek salatamızı karıştırıyoruz. İsteğe göre üzerine beyaz peynir rendelenip servis edilebilir
Etiketler:
Oktay Usta
ETLİ TERBİYELİ ŞEVKETİBOSTAN
3 Mayıs 2012 Perşembe
HAZIRLANIŞI: Şevketibostanların dikenlerini bıçakla sıyırarak ayıklıyoruz ve doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyarak kuşbaşı doğranmış etleri kavuruyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Etler kavrulduktan sonra soğanı ve sarımsağı da ilave ediyoruz.
Tuzunu ve az suyunu ilave edip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Sosu için bir ka
Etiketler:
Oktay Usta
GÜVEÇTE KÖY EKMEĞİ
3 Mayıs 2012 Perşembe
1 kg köy ekmeği karışımı
2 çorba k. kuru maya
1 haşlanmış patates
yarım çay b. zeytinyağı
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba k. yoğurt
HAZIRLANIŞI: Kuru mayanın üzerine biraz sıcak su döküp karıştırıyoruz. Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Eriyen mayayı ortasına döküyoruz. Patatesi içine rendeliyoruz. Zeytinyağı ve tuzunu ekliyoruz. Yavaş Yava
Etiketler:
Oktay Usta
TAVUKLU KAPAMA BÖREK
3 Mayıs 2012 Perşembe
4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. sulu yoğurt
yarım çay b. sıvıyağ
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
aldığı kadar su
SOSU İÇİN:
4 domates
1 çorba k. biber salçası
2 diş sarımsak
2 çorba k. zeytinyağı
1 çay k. kimyon
1 çay k. karabiber
2 çay k. kekik
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
1 tavuk göğsü
kaşar peyniri
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Unu
Etiketler:
Oktay Usta
PORTAKALLI ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI
3 Mayıs 2012 Perşembe
2,5 su b. irmik
1,5 su b. toz şeker
1,5 su b. süt
1 portakal
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. tereyağı
100 gr. çikolata
ÜZERİ İÇİN:
dondurma
HAZIRLANIŞI: İrmiği ve sıvıyağı yayvan bir tencereye koyarak kavuruyoruz. Rengi kızarmaya başlayınca tereyağını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Şekerini ilave ederek bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz
Etiketler:
Oktay Usta