Featured Games Today

Zeytinyağlı Kabak

3 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak MALZEMELER 1 kg kabak (yeşil) 3 adet orta boy soğan 1,5 su bardağı pirinç Maydanoz Dereotu Nane Karabiber Tuz 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak YAPILIŞI: 3 adet soğan ince doğranır.pirinçler yıkanarak 1/2 su bardağı sıvı yağda kavrulur. Kavurma işi bittikten sonra ayrı bir kaba alınır içine yeşillikl


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Zagızmeri

3 Mayıs 2012 Perşembe

Zagızmeri - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak MALZEMELER 6 yumurta (haşlanmış) 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı mısır ekmeği Yeşil nane Yeşil kişniş otu Kırmızı pul biber Sarımsak YAPILIŞI: 6 yumurta katı bir şekilde haşlanır. ceviz rondadan geçirilir. mısır ekmeği de rondadan geçirilir. yeşillikler ince doğranır. sarımsak rendel


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

İncirili Tatlı

3 Mayıs 2012 Perşembe

İncirili Tatlı - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak Kek için; 6 adet incir 1 bardak şeker 3 adet yumurta 1 su bardağı doğranmış ceviz 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un 4-5 yemek kaşığı su Bir su bardağı nescafe ve süt Krema için; 2 kaşık un 2 kaşık nişasta 1 kg süt Krem şanti 4-5 kaşık şeker 1 kaşık tereyağı Süslemek için; Hindistan cevizİ YAPIL


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mokragülü

3 Mayıs 2012 Perşembe

Mokragülü - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak MALZEMELER 1/2 Haşlanmış tavuk 2-3 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı mısır unu 2 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz Pul biber 1/2 limon veya bir kaşık erik javesi 2 diş sarımsak YAPILIŞI: Mısır unu tencerede kavrulur bir tarafa alınır.Soğanlar ince doğranır az sıvı yağ ile kavrulur Mısır unu ile soğan ve


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

YUMURTALI ÇİRİŞ KAVURMASI

3 Mayıs 2012 Perşembe

HAZIRLANIŞI: Çiriş otunu ve soğanları doğruyoruz. Tavaya yağı koyarak soğanı kavuruyoruz. Soğanı kavurduktan sonra otu da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları da ekliyoruz. Tuzunu karabiberini atıyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. Pişirdikten sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerine çırpılmış yoğurt


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

HİNDİBA SALATASI

3 Mayıs 2012 Perşembe

HAZIRLANIŞI: Hindibaları doğruyoruz ve karıştırma kasesine alıyoruz. Marulları, yeşil soğanı ince ince doğruyoruz. Domatesleri de küçük küçük doğrayarak hepsini kasenin içine alıyoruz. Mısırı da üzerine döküyoruz. Bir limonun suyunu ve zeytinyağını da dökerek salatamızı karıştırıyoruz. İsteğe göre üzerine beyaz peynir rendelenip servis edilebilir


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

ETLİ TERBİYELİ ŞEVKETİBOSTAN

3 Mayıs 2012 Perşembe

HAZIRLANIŞI: Şevketibostanların dikenlerini bıçakla sıyırarak ayıklıyoruz ve doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyarak kuşbaşı doğranmış etleri kavuruyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Etler kavrulduktan sonra soğanı ve sarımsağı da ilave ediyoruz. Tuzunu ve az suyunu ilave edip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Sosu için bir ka


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

GÜVEÇTE KÖY EKMEĞİ

3 Mayıs 2012 Perşembe

1 kg köy ekmeği karışımı 2 çorba k. kuru maya 1 haşlanmış patates yarım çay b. zeytinyağı tuz su ÜZERİ İÇİN: 1 çorba k. yoğurt HAZIRLANIŞI: Kuru mayanın üzerine biraz sıcak su döküp karıştırıyoruz. Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Eriyen mayayı ortasına döküyoruz. Patatesi içine rendeliyoruz. Zeytinyağı ve tuzunu ekliyoruz. Yavaş Yava


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

TAVUKLU KAPAMA BÖREK

3 Mayıs 2012 Perşembe

4 su b. un yarım pk. yaş maya 1 su b. sulu yoğurt yarım çay b. sıvıyağ 1 tatlı k. tuz 1 tatlı k. toz şeker aldığı kadar su SOSU İÇİN: 4 domates 1 çorba k. biber salçası 2 diş sarımsak 2 çorba k. zeytinyağı 1 çay k. kimyon 1 çay k. karabiber 2 çay k. kekik tuz İÇ HARCI İÇİN: 1 tavuk göğsü kaşar peyniri ÜZERİ İÇİN: 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Unu


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

PORTAKALLI ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI

3 Mayıs 2012 Perşembe

2,5 su b. irmik 1,5 su b. toz şeker 1,5 su b. süt 1 portakal 1 çay b. sıvıyağ 2 çorba k. tereyağı 100 gr. çikolata ÜZERİ İÇİN: dondurma HAZIRLANIŞI: İrmiği ve sıvıyağı yayvan bir tencereye koyarak kavuruyoruz. Rengi kızarmaya başlayınca tereyağını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Şekerini ilave ederek bir yandan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger