Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi
1 Tavuk Göğsü
1 Çay B. Pirinç
1 Soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Yumurta
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Bulamak İçin:
2 Yumurta
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ<
Karnabahar Salatası İçin:
1 Karnabahar
2 Közlenmiş Biber
6 Yeşil Soğan
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Taze Nane
1 Kase Taze Mısır
1 Kase Kornişon Turşu
1 Limon
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü kıyma makinesinden geçirip karıştırma kabına alıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. i
Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi
8 Aralık 2011 Perşembe
Etiketler:
Oktay Usta 7 Aralık 2011
Oktay Usta Ayva Reçeli Tarifi
8 Aralık 2011 Perşembe
Oktay Usta Ayva Reçeli Tarifi
4 Kg Ayva
3 Kg Toz Şeker
2 Limon
1 Tatlı K. Karanfil
1 Lt. Su
Hazırlanışı
Ayvaları soyup küp küp doğruyoruz. Limon suyu katılmış soğuk suya doğradığımız ayvaları döküyoruz kararmaması için. Suda bekleyen ayvaları geniş bir tencerenin içine alıyoruz. İçine biraz ayva çekirdeği katıyoruz. Sıcak su döküyoruz. Haşlandıktan sonra şekerini ekliyoruz.
Karanfil katıyoruz. Şekeri eridikten sonra limon sularını ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kavanozlara paylaştırıyoruz.
Etiketler:
Oktay Usta 7 Aralık 2011
Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi
8 Aralık 2011 Perşembe
Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi
300 Gr. Kadayıf
3 Muz
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. İnek Yağı
Yeşil Fıstık
Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
Yarım Limon
Hazırlanışı
Muzları soyup doğruyoruz. Kadayıftan biraz kopartıp yağlanmış kahve fincanına koyuyoruz. Ortasına muz dilimi koyup dışarda kalan kadayıfları ortasına doğru kapatıyoruz. Borcam bir kaba ters çevririp koyuyoruz. Tereyağını eritip sıvıyağı ile karıştırıyoruz. Kadayıfların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Şe
Etiketler:
Oktay Usta 7 Aralık 2011
Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi
8 Aralık 2011 Perşembe
Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi
5 Haşlanmış Patates
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin:
2 Soğan
200 Gr. Kıyma
1 Kase Yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 Kase Çırpılmış Yoğurt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çay K. Toz Kırmızı Biber
Hazırlanışı
Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Servis tabağına koyup
ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğan
Oktay Usta Yoğurtlu Börek Tarifi
8 Aralık 2011 Perşembe
Oktay Usta Yoğurtlu Börek Tarifi
5 Yufka
2 Su B. Yoğurt
3 Yumurta
1 Su B. Fındık Yağı
Tuz
İç Harcı İçin:
250 Gr. Lor Peyniri
100 Gr. Dil Peyniri
1 Tutam Maydanoz
Üzeri İçin:
Çörekotu
Hazırlanışı
Yoğurt, yumurta, fındık yağı ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. İç harcı için, lor peyniri, rendelenmiş dil peyniri ve doğranmış maydanozu karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz. Bir yufkayı yağlanmış tepsiye koyup açıyoruz.
Diğer 2 yufkayı parçalayıp yoğurtlu sosa sokup çıkartıyoruz. Tepsiye serilmiş olan yufkanın üzerine koyuy
Etiketler:
Oktay Usta 7 Aralık 2011
Mısır Çorbası - Canan'ın Mutfağı: Sinop
8 Aralık 2011 Perşembe
Malzemeler: 300 gr. iri doğranmış, az yağlı kuşbaşı dana eti, 2 su bardağı dövülmüş mısır, 1 su bardağı barbunya, 2 adet küçük boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı: Küçük küçük doğranan kuru soğanlar yarım çay bardağı ayçiçek yağıyla kavrulur. Biraz yumuşadıktan sonra üzerine dana eti ilave
Etiketler:
Soframız 8 Aralık 2011
Çerkez Tatlısı - Canan'ın Mutfağı: Sinop
8 Aralık 2011 Perşembe
Malzemeler: 12 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet yumurta, tuz, 2 kase ceviz, mısır nişastası, kızartmak için ayçiçek yağı
Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker, 2 bardak su, limon suyu
Yapılışı: Tatlımız için şerbetin soğuk baklavaların sıcak olması gerekmektedir. 2 su bardağı toz şeker ve 2 bardak su kay
Etiketler:
Soframız 8 Aralık 2011
Cevizli Palamut - Canan'ın Mutfağı: Sinop
8 Aralık 2011 Perşembe
Malzemeler: 4 adet orta boy palamut balığı, 1,5 kase ceviz, 2 adet küçük boy kuru soğan, bir tutam maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tereyağı, zeytinyağı
Yapılışı: Fileto şeklinde hazırlanmış olan palamutlar yıkandıktan sonra tuzlanır. (Tuz sayesinde balıklar kızarırken etrafa yağ sıçramayacaktır.) Tuzlanan balık
Etiketler:
Soframız 8 Aralık 2011
Sirkeli Pırasa - Canan'ın Mutfağı: Sinop
8 Aralık 2011 Perşembe
Malzemeler: 1 kilo orta kalınlıkta pırasa, 10 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 3 büyük diş sarımsak, ayçiçek yağı, 1 kase un
Yapılışı: Yemeğimiz için pırasaların sadece beyaz kısımları kullanılır. Pırasalar orta kalınlıkta kesildikten sonra haşlanmaya bırakılır. Pırasalar yumuşadıktan sonra suyu süzülür. Birer birer u
Etiketler:
Soframız 8 Aralık 2011