Featured Games Today

Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi

8 Aralık 2011 Perşembe

Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi 1 Tavuk Göğsü 1 Çay B. Pirinç 1 Soğan 1 Tutam Maydanoz 1 Yumurta Galeta Unu Tuz Karabiber Bulamak İçin: 2 Yumurta Kızartmak İçin: Sıvıyağ< Karnabahar Salatası İçin: 1 Karnabahar 2 Közlenmiş Biber 6 Yeşil Soğan 1 Tutam Dereotu 1 Tutam Taze Nane 1 Kase Taze Mısır 1 Kase Kornişon Turşu 1 Limon Zeytinyağı Hazırlanışı Tavuk göğsünü kıyma makinesinden geçirip karıştırma kabına alıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. i


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Ayva Reçeli Tarifi

8 Aralık 2011 Perşembe

Oktay Usta Ayva Reçeli Tarifi 4 Kg Ayva 3 Kg Toz Şeker 2 Limon 1 Tatlı K. Karanfil 1 Lt. Su Hazırlanışı Ayvaları soyup küp küp doğruyoruz. Limon suyu katılmış soğuk suya doğradığımız ayvaları döküyoruz kararmaması için. Suda bekleyen ayvaları geniş bir tencerenin içine alıyoruz. İçine biraz ayva çekirdeği katıyoruz. Sıcak su döküyoruz. Haşlandıktan sonra şekerini ekliyoruz. Karanfil katıyoruz. Şekeri eridikten sonra limon sularını ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kavanozlara paylaştırıyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi

8 Aralık 2011 Perşembe

Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi 300 Gr. Kadayıf 3 Muz 1 Çay B. Sıvıyağ 2 Çorba K. İnek Yağı Yeşil Fıstık Şerbeti İçin: 3 Su B. Toz Şeker 3 Su B. Su Yarım Limon Hazırlanışı Muzları soyup doğruyoruz. Kadayıftan biraz kopartıp yağlanmış kahve fincanına koyuyoruz. Ortasına muz dilimi koyup dışarda kalan kadayıfları ortasına doğru kapatıyoruz. Borcam bir kaba ters çevririp koyuyoruz. Tereyağını eritip sıvıyağı ile karıştırıyoruz. Kadayıfların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şe


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi

8 Aralık 2011 Perşembe

Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi 5 Haşlanmış Patates 1 Tutam Maydanoz Tuz Karabiber İç Harcı İçin: 2 Soğan 200 Gr. Kıyma 1 Kase Yoğurt Sıvıyağ Tuz Karabiber Üzeri İçin: 1 Kase Çırpılmış Yoğurt 1 Çorba K. Tereyağı 1 Çay K. Toz Kırmızı Biber Hazırlanışı Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğan


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Yoğurtlu Börek Tarifi

8 Aralık 2011 Perşembe

Oktay Usta Yoğurtlu Börek Tarifi 5 Yufka 2 Su B. Yoğurt 3 Yumurta 1 Su B. Fındık Yağı Tuz İç Harcı İçin: 250 Gr. Lor Peyniri 100 Gr. Dil Peyniri 1 Tutam Maydanoz Üzeri İçin: Çörekotu Hazırlanışı Yoğurt, yumurta, fındık yağı ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. İç harcı için, lor peyniri, rendelenmiş dil peyniri ve doğranmış maydanozu karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz. Bir yufkayı yağlanmış tepsiye koyup açıyoruz. Diğer 2 yufkayı parçalayıp yoğurtlu sosa sokup çıkartıyoruz. Tepsiye serilmiş olan yufkanın üzerine koyuy


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mısır Çorbası - Canan'ın Mutfağı: Sinop

8 Aralık 2011 Perşembe

Malzemeler: 300 gr. iri doğranmış, az yağlı kuşbaşı dana eti, 2 su bardağı dövülmüş mısır, 1 su bardağı barbunya, 2 adet küçük boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı ayçiçek yağı Yapılışı: Küçük küçük doğranan kuru soğanlar yarım çay bardağı ayçiçek yağıyla kavrulur. Biraz yumuşadıktan sonra üzerine dana eti ilave


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çerkez Tatlısı - Canan'ın Mutfağı: Sinop

8 Aralık 2011 Perşembe

Malzemeler: 12 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet yumurta, tuz, 2 kase ceviz, mısır nişastası, kızartmak için ayçiçek yağı Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker, 2 bardak su, limon suyu Yapılışı: Tatlımız için şerbetin soğuk baklavaların sıcak olması gerekmektedir. 2 su bardağı toz şeker ve 2 bardak su kay


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Cevizli Palamut - Canan'ın Mutfağı: Sinop

8 Aralık 2011 Perşembe

Malzemeler: 4 adet orta boy palamut balığı, 1,5 kase ceviz, 2 adet küçük boy kuru soğan, bir tutam maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tereyağı, zeytinyağı Yapılışı: Fileto şeklinde hazırlanmış olan palamutlar yıkandıktan sonra tuzlanır. (Tuz sayesinde balıklar kızarırken etrafa yağ sıçramayacaktır.) Tuzlanan balık


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sirkeli Pırasa - Canan'ın Mutfağı: Sinop

8 Aralık 2011 Perşembe

Malzemeler: 1 kilo orta kalınlıkta pırasa, 10 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı elma sirkesi,  3 büyük diş sarımsak, ayçiçek yağı, 1 kase un Yapılışı: Yemeğimiz için pırasaların sadece beyaz kısımları kullanılır. Pırasalar orta kalınlıkta kesildikten sonra haşlanmaya bırakılır. Pırasalar yumuşadıktan sonra suyu süzülür. Birer birer u


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger