MALZEMELER: 12 çay bardağı süt, 1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı un, 1 adet mezdeke (damla) sakızı, 2 adet muz
YAPILIŞI
1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı unla iyice harmanlanırken yavaş yavaş 12 çay bardağı süt ilave edilir. Ocakta kaynayana kadar durmadan karıştırılır. Kaynamaya başladığı an 1 adet damla sakızı ilave edilir. Bir süre
Soğan Yahnisi - İnci'nin Mutfağı: Kayseri
11 Ekim 2011 Salı
MALZEMELER: 400gr koyun kuşbaşı, 2 su bardağı kuru soğan, ½ kg nohut, 3-4 adet domates, 4-5 adet yeşilbiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı pul biber, tereyağı
YAPILIŞI
Soğanlar piyaz usulü (çok fazla küçültülmeden), domates ve biberler küçük küçük doğranır. Etler kavrulur. Kavrulan etlere su ve biraz tuz ilave edilip kaynatıl
Pirinçli Bulamaç - İnci'nin Mutfağı: Kayseri
11 Ekim 2011 Salı
MALZEMELER: 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, et suyu
YAPILIŞI
1 çay bardağı yeşil mercimek yıkanır ve su ilave edilerek haşlanır. 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağında çok fazla karartılmadan kavrulur ve altını kapattıktan sonra et suyu ilave edilir. Kaynayan meyaneye yık
Kıymalı Yağlama - İnci'nin Mutfağı: Kayseri
11 Ekim 2011 Salı
MALZEMELER: 2kg dana ve kuzu karışımı 2 kere çekilmiş kıyma, 3-4adet yeşilbiber, 2-3 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1 tutam maydanoz, 250gr yoğurt, 3-4 diş sarımsak
Hamuru için: ½ paket yaş maya, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet kesmeşeker, un
YAPILIŞI
Hamuru için ½ paket yaş mayaya 1 adet kesme şeker ilave ederek daha çabu
Mercimekli Dolma - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya
11 Ekim 2011 Salı
Malzemeler:
1 kilo kuzu pirzola
1 kilo asma yaprağı
1 adet büyük boy domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Harcı için;
1 kase yeşil mercimek
Yarım kase yarma
2 adet orta boy kuru soğan
3 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Ayçiçek
Eli Böğründe - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya
11 Ekim 2011 Salı
Malzemeler:
250 gr. haşhaş ezmesi
2 adet yumurta
Ayçiçek yağı
Hamuru için;
1 kilo un
1 paket kuru maya
Tuz
Su
Yapılışı: Hamuru için; 1 kilo un, 1 paket kuru maya, bir tutam tuzun üzerine alabildiği kadar ılık su eklenerek hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamındaki hamurun mayalanması için üzeri hava almayacak şekilde örtülerek 1 saat dinlendir
Topal Börülce Çorbası - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya
11 Ekim 2011 Salı
Malzemeler:
100 gr. az yağlı dana kıyma
1 su bardağı börülce
Yarım su bardağı yarma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 küçük diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağı
Yapılışı: Bir su bardağı börülce kolay haşlanması için bir gece önceden soğuk suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra orta
Patates Mıhlaması - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya
11 Ekim 2011 Salı
Malzemeler:
300 gr. dana kıyma
2 adet büyük boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı: 300 gr. az yağlı dana kıyma ve küçük küçük doğranan 2 adet orta boy kuru soğan, bol miktarda zeytinyağıyla kavrulur. Soğan ve kıyma kavrulduktan sonra kabukları soyularak küp şeklinde küçük küçük doğranan p