2 Yumurta
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. Süt
150 Gr. Beyaz Peynir
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Mısır Unu
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Tutam Dereotu
Ustasından Un Ölçüsü
Üzeri İçin:
Çörekotu
Hazırlanışı :
Yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve sütü karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Tereyağını koyuyoruz. Beyaz peyniri rendeliyoruz. Dereotunu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz.
Oktay Usta Dereotlu Mısır Unlu Poğaça Tarifi Mısır unu, kabartma tozu ve 3 çorba kaşığı tepeleme unu koyup iyice karıştırıyoruz. Küçük kek kalıplarını fırın teps
Ispanaklı Karnı Dolu Köfte Tarifi
16 Kasım 2011 Çarşamba
Yarım Kilo Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Galeta Unu
Ispanaklı Harcı İçin:
Yarım Kilo Ispanak
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Un
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri Rendesi
Hazırlanışı :
Oktay Usta Ispanaklı Karnı Dolu Köfte Tarifi Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tuz, karabiber, kimyon ve biraz galeta unu koyup karıştırıyoruz. Ispanaklı harcı için, soğan ve sarımsağı doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz.
Ispanağı ince bir şekilde doğrayıp soğanla birlikte kavuruy
Etiketler:
Oktay Usta
Yabanmersinli Kıtırlı Kek Tarifi
16 Kasım 2011 Çarşamba
Yabanmersinli Kıtırlı Kek Tarifi
3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Sıvıyağ
1 Su B. Süt
1 Su B. Yaban Mersini
1 Su B. Toz Fındık
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
7 Çorba K. Un
Kıtırı İçin:
1 Su B. Un
2 Çorba K. Tereyağı
2 Çorba K. Pudra Şekeri
Hazırlanışı :
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, toz fındık, kabartma tozu, vanilya, un ve son olarak yaban mersinlerini ekleyip karıştırıyoruz.
Oktay Usta Yabanmersinli Kıtırlı Kek Tarifi Margarinle yağlanmış kek kalıbına karışımı dökü
Etiketler:
Oktay Usta
Peynirli Nar Ekşili Semizotu Salatası
16 Kasım 2011 Çarşamba
1 Demet Semizotu
2 Közlenmiş Kırmızı Biber
1 Kırmızı Soğan
1 Avuç Ceviz
Beyaz Peynir
Nar Ekşisi
Zeytinyağı
Hazırlanışı :
Semizotunu doğrayıp salata tabağına koyuyoruz. Beyaz peyniri üzerine rendeliyoruz. Kenarlarına ve üzerine bir kaç yaprak semizotu koyuyoruz.
Oktay Usta Peynirli Nar Ekşili Semizotu Salatası Tarifi, Közlenmiş kırmızı biber ve kırmızı soğanı halka halka doğrayıp peynirin üzerine koyuyoruz. Ceviz serpiyoruz. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı döküp servis ediyoruz.
Etiketler:
Oktay Usta
Künefe - Menekşe'nin Mutfağı: Antakya
16 Kasım 2011 Çarşamba
Gerekli Malzemeler:
1 kg kadayıf500 gr. künefe peyniri
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
1 dilim limon
Su
Yapılışı: Şerbet için şeker ve su tencereye koyulur . 1 dilim limon eklenir ve kaynatılır. Ocağın üstünde tepsi iyice kızdırılır ve tereyağ eklenir. Erimiş yağa kadayıflar eklenir ve iyice yoğurulur. Yağlanmış künefe tepsisine kadaıfla
Serimsek - Menekşe'nin Mutfağı: Antakya
16 Kasım 2011 Çarşamba
Gerekli Malzemeler:
500 gr kıyma
1 paket baklavalık yufka
1 adet kuru soğan
1 kase eritilmiş tereyağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı: Et yağ eklemeden kavrulur, üzerine doğranmış soğanlar eklenir ve karıştırılır. Son olarak tuz karabiber ve tereyağ ilave edilir. Böreklerimizi pişireceğimiz tepsi yağlanır. Baklava yufkasının üstüne fırça yardımıyla y
Şıhılmahşi - Menekşe'nin Mutafağı: Antakya
16 Kasım 2011 Çarşamba
Gerekli Malzemeler:
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 kaşık eritme tereyağ
1 kase haşlanmış nohut
1 kg dolmalık yeşil kabak
Karabiber
Kimyon
Tuz
Yapılışı: Kıyma yağ eklenmeden kavrulur, kavrulmuş kıymaya doğranmış soğanlar ve eritilmiş tereyağ eklenir. Karışıma son olarak nohutlar eklenir. Diğer taraftan kabaklar soyulur ve içleri oyulur.
Etiketler:
Soframız,
Şıhılmahşi
Aşir - Menekşe'nin Mutfağı: Antakya
16 Kasım 2011 Çarşamba
Gerekli Malzemeler:
1 kg dana et
1 kg ıslatılmış buğday
1 adet kuru soğan
Domates ve biber salçası
Ceviz
Tereyağ
Kimyon
Tuz
Yapılışı: Bir gece önceden ıslatılmış buğdayın üstüne soğan iri iri doğranır. Etler yıkanıp,büyük parçalar halinde düdüklü tencerede haşlanır. Haşlanmış etler suyuyla birlikte buğdayın içine eklenir ve iyice karı
Etiketler:
Soframız