1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. Süt
150 Gr. Beyaz Peynir
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Mısır Unu
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Tutam Dereotu
Ustasından Un Ölçüsü
Üzeri İçin:
Çörekotu
Hazırlanışı :
Yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve sütü karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Tereyağını koyuyoruz. Beyaz peyniri rendeliyoruz. Dereotunu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz.
Oktay Usta Dereotlu Mısır Unlu Poğaça Tarifi Mısır unu, kabartma tozu ve 3 çorba kaşığı tepeleme unu koyup iyice karıştırıyoruz. Küçük kek kalıplarını fırın tepsisine diziyoruz. Kalıpların içine poğaça hamurunu paylaştırıyoruz.
Poğaçaların üzerine çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !