Soframız 3 Ekim 2011 Pazartesi Kayısılı Et Tarifi
MALZEMELER: 750gr kuzu kuşbaşı, 5-6 adet kuru kayısı, 1 adet elma, 1 adet iri soğan, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 adet defneyaprağı, 1 adet çubuk tarçın, maydanoz, karabiber
YAPILIŞI:
750gr kuşbaşı tereyağında kavrulur. Suyunu çeken etlere
Nenemin Kebabı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya
3 Ekim 2011 Pazartesi
Star TV Soframız 3 Ekim 2011 Nenemin Kebabı Tarifi
MALZEMELER: 750gr kuzu kuşbaşı, 1 adet domates, 7-8 adet yeşilbiber, bol sıvıyağı
Hamuru için: 2 su bardağı un, su, tuz
YAPILIŞI:
750gr kuzu kuşbaşı kavrulur. 7-8 adet yeşilbiber, 1 adet domates minik minik doğranır ve etlerle kavrulur. 2 su bardağı una göz kararı tuz ve su ilave edilerek kulak
Bakla Dolması - Şevkat'in Mutfağı: Amasya
3 Ekim 2011 Pazartesi
Soframız 3 Ekim 2011 Bakla Dolması Tarifi
MALZEMELER: 1 kg Asma Yaprağı, 5-6 adet dana pirzola
İç harcı için: ½ kg kuru bakla, 1 su bardağı yarma, 1 adet kuru soğan, ½ demet maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı çemen, ½ çay bardağı sıvıyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Kuru baklalar bir gece önceden sıcak suda bekletildi
Gömlek Kadayıfı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya
3 Ekim 2011 Pazartesi
Soframız 3 EKim 2011 Tarifleri
MALZEMELER: ½ kg kadayıf, 200gr ceviz içi, 4 adet yumurta, sıvıyağı
Şerbeti için: 4 bardak su, 4 su bardağı şeker, ½ limonun suyu
YAPILIŞI:
Şerbet için 4 bardak suya 4 su bardağı şeker eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Katlarından ayrılan ilk kadayıf kesilerek dikdörtgen bir parça elde edilir. İçine ce