MALZEMELER: 750gr kuzu kuşbaşı, 5-6 adet kuru kayısı, 1 adet elma, 1 adet iri soğan, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 adet defneyaprağı, 1 adet çubuk tarçın, maydanoz, karabiber
YAPILIŞI:
750gr kuşbaşı tereyağında kavrulur. Suyunu çeken etlere 1 adet iri soğan ve 3 diş sarımsak küçük küçük doğranıp, eklenir. 5-6 adet kuru kayısı 2 bardak sıcak suda bekletilir. Sıcak suda bekletilen kayısılar ikiye bölünür. 2 adet defneyaprağı, 1 adet çubuk tarçın ve kayısılar kavrulmakta olan et ve soğanlara eklenir. Yemeğimiz karıştırılırken biraz karabiber serpilir ve 2 bardak sıcak su ilave edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !