Malzemeler:
300 gr. Kıyma
1 Küçük Kuru Soğan
Tuz
Karabiber
Sosu İçin
3 Yemek Kaşığı süzme Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta
Üzerine Maydanoz
Star TV Soframız 9 Ocak 2012 Yoğurtlu Köfte Çorbası - Selma'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı:
Rendelenmiş soğanı, kıymayı, tuzu ve karabiberi uygun bir kapta yoğuralım. Misket büyüklüğünde köfteler
Ev Yufkalı Tava Böreği - Selma'nın Mutfağı: Bolu
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
2 Adet Hazır Yufka
3 Adet Ev yufkası
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Yemek Kaşığı Margarin
Tuz
Kabartma Tozu
2 Su Bardağı Ceviz
1 Adet Kuru Soğan
Soframız 9 Ocak 2012 Ev Yufkalı Tava Böreği - Selma'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Kuru yufkalari hafif tuzlu su ile islatin ve iki uc kat yufkayi, y
Etiketler:
Soframız
Keşli Cevizli Ev Makarnası - Selma'nın Mutfağı: Bolu
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
Yarım Kilo Ev Makarnası (Erişte)
1 Su Bardağı Keş
1 Su Bardağı Ceviz
250 gr. Tereyağı
Tuz
Su
Soframız 9 Ocak 2012 Keşli Cevizli Ev Makarnası - Selma'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı:
Makarnayi haslayip suzuyoruz. Ve yarisini bir borcama yayiyoruz. Tavada tereyagini eritiyoruz. Kesi rendeleyip, cevizi robotta cekip ikisini birlikte h
Etiketler:
Soframız
Nohut Pilavlı Fırın Hindi Tandır - Selma'nın Mutfağı: Bolu
9 Ocak 2012 Pazartesi
Fırında Hindi Tandır
Malzemeler :
4 Adet Kemiksiz, derisiz, Üst But
Fırın Torbası
Sos Malzemesi
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Yoğurt
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bir gece önceden aldığımız hindiyi yemek çatalı ile deliyoruz. Ne kadar çok delersek o kadar iyi… Diğer tarafta bir tencere içine zeytinyağını
Etiketler:
Soframız
Mısır Çorbası - Özlem'in Mutfağı: Samsun
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
500 gr dondurulmus mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 çorba kaşığı margarin
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
2 su bardağı su, et suyu veya tavuk suyu (et suyu kullandiginizda yagi 2 kasiga indirin.)
5-6 dal maydanoz
9 Ocak 2012 Soframız Mısır Çorbası - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Sogani ince yari
Etiketler:
Soframız
Ekmek Değerlendi - Özlem'in Mutfağı: Samsun
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
6 adet yumurta
6 büyük boy tost ekmeği
6 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 su bardağı eski kaşar rendesi
1 su bardağı dil peyniri
3 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber
Soframız 9 Ocak 2012 Ekmek Değerlendi - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Ekmekleri küp şeklinde doğr
Etiketler:
Soframız
Fasulye Tava - Özlem'in Mutfağı: Samsun
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
3 adet yumurta
½ kg. yeşil fasulye
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı kurutulmuĢ domates
1 çay bardağı fırınlanmıĢ mısır unu
1 su bardağı dil peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
9 Ocak 2012 Soframız Fasulye Tava - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Yeşil fasulyeyi ayıklayıp y
Etiketler:
Soframız
Karamel Dolgulu Zevk-i Sefa Kurabiyesi - Özlem'in Mutfağı: Samsun
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
3 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı toz Antep fıstığı
1 paket krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
¾ su bardağı toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
Soframız 9 Ocak 2012 Karamel Dolgulu Zevk-i Sefa Kurabiyesi - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapı
Etiketler:
Soframız
Künefe Tarifi
9 Ocak 2012 Pazartesi
Antakya'nın yöresel tatlarından Künefe tarifi, Mutfağım 9 Ocak 2012 programında...
Malzemeler:
1 kg tel kadayıf,
300 gram tereyağ,
Tuzsuz keçi peyniri
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su
Şerbetin yapılışı:
2,5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı suyun içinde eritilir.
Yapılışı:
Küçük bir tencerede 300 gram tereyağ eritilir. 1
Etiketler:
Mutfağım
Şeyh Mualla Tarifi
9 Ocak 2012 Pazartesi
Antakya'nın yöresel tatlarından Şeyh Mualla tarifi, Mutfağım 9 Ocak 2012 programında...
Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek,
3 adet patlıcan,
2 adet yeşil biber,
3 adet kırmızı biber,
1 adet soğan,
3 adet büyük domates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1,5 tatlı kaşığı karabiber,
5 diş
Etiketler:
Mutfağım
Kaytaz Böreği
9 Ocak 2012 Pazartesi
Antakya'nın yöresel tatlarından Kaytaz Böreği tarifi, Mutfağım 9 Ocak 2012 programında...
Malzemeler:
500 gram un,
1 yumurta,
Yarım paket yaş maya,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 kaşık şeker,
Yarım paket margarin,
Yarım çay bardağı mısır özü yağı veya ayçiçeği yağı
İçi için:
500 gram kıyma,
3 adet orta boy soğan,
2 kaşık tuz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Etiketler:
Mutfağım
Aşur Tarifi
9 Ocak 2012 Pazartesi
Antakya'nın yöresel tatlarından Aşur'un tarifi, Mutfağım 9 Ocak 2012 programında...
Malzemeler:
500 gram ıslatılmış buğday,
500 gram koyunun gerdan eti ,
3 adet soğan,
3 yemek kaşığı acı biber salçası,
3 tatlı kaşığı kimyon,
3 tatlı kaşığı tuz,
Ceviz,
2 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ,
Sıvıyağ,
3 yemek kaşığı kimyon
YAPIL
Etiketler:
Mutfağım
Balkabaklı Pilav Tarifi
9 Ocak 2012 Pazartesi
Trabzon'un yöresel tatlarından Balkabaklı Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 kg Bal Kabağı
• 1 Su Bardağı Pirinç
• 3 Adet Kuru Soğan
• 2 Yemek Kaşığı Şeker
• Karabiber
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulmaya başlanır. Bu arada balkabaklarının kabukları soyulur ve küp küp doğranırve yıkanır. Arzuya göre tuz,
Etiketler:
Mutfağım
Hamsi Kuşu Tarifi
9 Ocak 2012 Pazartesi
Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsi Kuşu'nun tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1.5 kg Hamsi
• 6 Adet Kuru Soğan
• 5 Adet Yumurta
• 2 Kase Mısır Unu
• 2 Demet Maydanoz
• 1-2 Dal Taze Nane
• 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır. Maydanoz ve taze naneler ince ince kıyılarak soğanlara eklenir. Karabiberi ve tuzu da eklendikten sonra tüm malzeme güzelce ovulur. Hamsiler derince bir kaba alınır ve üzerine mısır unu dökülür. Tüm hamsiler mısır unu ile harmanlanıncaya kadar güzelce at üst edilir.Elimiz
Etiketler:
Mutfağım
Ballı Lokma Tarifi
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
Hamuru için
• 1 Paket Yaş Maya
• 2 Adet Yumurta
• 1 Su Bardağı Süt
• Aldığı Kadar Un
Şerbeti için
• 1 kg Şeker
• Üzerini Geçecek Kadar Su
• 4-5 Damla Limon Suyu
Yapılışı:
Şeker tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Şeker iyice eriyip şerbet koyulaşmaya başlayınca 4-5 damla limon suyu sıkılır ve soğutulur.1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su bir cezvede ısıtılır. Bu arada hamurun hazırlanacağı kaba, yumurtalar kırılır ve yaş maya eklenir. 1 fiske de tuz eklenerek iyice karıştır
Etiketler:
Mutfağım
Zeytinyağlı Karalahana Sarması
9 Ocak 2012 Pazartesi
Trabzon'un yöresel tatlarından Zeytinyağlı Karalahana Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 3 Demet Kara Lahana
Harcı için:
• 2.5 Su Bardağı Pirinç
• 5 Adet Kuru Soğan
• 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
• 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
• Karabiber
• Kuru Nane
• 1 Tatlı Kaşığı Tuz
• Şeker
Yapılışı:
Kara lahana yaprakları yıkanır ve yu
Etiketler:
Mutfağım
Mafiş Tatlısı - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı silme karbonat
2 su bardağından 1 parmak eksik un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Soframız 9 Ocak 2012 Mafiş Tatlısı - Vildan'ın Mutfağı: BalıkesirYapılışı:
Çukur bir kaba unu alarak, yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağ, tuz ve
Etiketler:
Soframız 9 Ocak 2012
Peynirli Patlıcan Kayığı - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 bostan patlıcan
150 gr beyaz peynir
2 çorba kaşığı krem peynir
3 – 4 dal maydonoz
Yarım demet taze soğan sapı
Tuz , Karabiber
Soframız 9 Ocak 2012 Peynirli Patlıcan Kayığı - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı:
Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dil
Etiketler:
Soframız 9 Ocak 2012
Tas Kapama - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
750 gr parça kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
9 Ocak 2012 Star TV Soframız Tas Kapama - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı:
Büyük kuşbaşı doğranmış et, küp küp doğranmış soğan, centilmiş sarımsaklar, salç
Etiketler:
Soframız 9 Ocak 2012
Hamur Çorbası Tarifi
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
1 bardak haşlanmış nohut
1 parça kemikli tavuk göğsü
8 su bardağı su
1 kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Hamuru için;
1 su bardağı un
1 yumurta
Kıvamı kadar su
Soframız 9 Ocak 2012 Hamur Çorbası - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı :
Bir kapta 1 su bardağı ılık su ile 1 yumurta, tuz ilave edilip çırpı
Etiketler:
Soframız 9 Ocak 2012