Yarım Kilo Ev Makarnası (Erişte)
1 Su Bardağı Keş
1 Su Bardağı Ceviz
250 gr. Tereyağı
Tuz
Su
Soframız 9 Ocak 2012 Keşli Cevizli Ev Makarnası - Selma'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı:
Makarnayi haslayip suzuyoruz. Ve yarisini bir borcama yayiyoruz. Tavada tereyagini eritiyoruz. Kesi rendeleyip, cevizi robotta cekip ikisini birlikte harmanliyoruz. Borcama yaydigimiz makarnin uzerine biraz kesli cevizli karisimdan dokup uzerine tereyagi gezdiriyoruz.
Makarnanin diger yarisinida uzerine dokup bolca kesli cevizli karisimdan cok az ayirarak dokuyoruz. Tereyagindan da biraz ayirip makarnanin uzerine gezdiriyoruz. Kalan tereyagina kalan kesi ilave edip ocakta kizartiyoruz. Kes resmen kipkirmizi kizariyor. Borcamdaki makarnanin uzerine yayiyoruz bunuda. Hem gorunum olarak hemde lezzet olarak harika bir tat.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !