Oktay Usta ÇITIR PATATESLİ TAVUK SARMA
6 tavuk but1 parça tavuk göğüs1 kavanoz garnitürtuzkarabibersıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:1 kase domates sos1 tutam fesleğentuzkarabiber
HAZIRLANIŞI: Tavuk gösünü satırla kıyıyoruz. Elde ettiğimiz tavuk göğsünü karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine garnitürü koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Biraz da sıvıya
Kış Sebzeli Çiçek Börek
3 Ocak 2013 Perşembe
Oktay Usta KIŞ SEBZELİ ÇİÇEK BÖREK
3 su b. unyarım pk. yaş maya1 çay b. yoğurt suyuyarım çay b. sıvıyağ1 yumurta akıtuzsu
İÇ HARCI İÇİN:200 gr. kıyma3 havuç2 soğan1 kg pırasatuzkarabibersıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz ve üzerine yoğurt suyunu
Etiketler:
Oktay Usta
Cevizli Biberli Ispanaklı Rulo
3 Ocak 2013 Perşembe
Oktay Usta CEVİZLİ BİBERLİ ISPANAKLI RULO
3 yumurta1 demet ıspanak yaprağı1 pk. kabartma tozutuzkarabiberustasından un ölçüsü
İÇ HARCI İÇİN1 kase sürülebilir beyaz peynir2 köz kırmızı biber2 diş sarımsak1 çay b. ceviz
HAZIRLANIŞI: Tencerede su kaynatıyoruz ve içine ıspanak yapraklarını atıyoruz. 5 dakika kadar suda bırakıp çıkarıyoruz. Süzgec
Mavi Fil Pasta
3 Ocak 2013 Perşembe
Oktay Usta MAVİ FİL PASTASI
6 yumurta1 çay b. sıvıyağ2 su b. toz şeker1 çay b. maden suyu2 pk. vanilya2 pk. kabartma tozuustasından un ölçüsü
ARASI İÇİN:1 su b. krema1 pk. vanilyavişnedamla çikolata
ÜZERİ İÇİN:köpürtülmüş şantifil süslemesi(badem ezmesi ve gıda boyası)
HAZIRLANIŞI: Fil süslemesini hazırlamak için badem ezmesini mavi gıda boy
Mutfağım Trabzon İzle 3 Ocak 2013
3 Ocak 2013 Perşembe
Kanal D’nin sunuculuğunu Nursel Ergin’in yaptığı, hafta içi her gün ekrana gelen ve her bölümde başka bir şehre konuk olunan yemek programı “Mutfağım” Perşembe günü Trabzon'da.
Nursel Ergin, "Mutfağım" programı ekibi ile birlikte konuk olacağı evde, ev sahibi ile birlikte "Kuymak", "Saç Örgülü Patatesli Börek", "Zeytinyağlı Karalahana Dolması" ve