Featured Games Today

Kazmıklı Otlu Pilav

4 Ocak 2013 Cuma

KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞIKAZMIKLI OTLU PİLAVMalzemeler:3 su bardağı besmati pirinç1 adet lavaş3 demet kişniş½ demet maydanoz½ demet dereotu3 yemek kaşığı tereyağıYapılışı: 3 su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte yaklaşık 1 buçuk litre suda makarna gibi haşlanıp süzülür. 3 demet kişniş, yarımşar demet maydanoz ve dereotu ince ince kıy


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Piti Tarifi

4 Ocak 2013 Cuma

KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞIPİTİMalzemeler:500 gr kuzu gerdan500 gr kuzu incik200 gr kuyruk yağı500 gr nohut2 adet domates2 adet yeşil biber3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök)Yapılışı: kuzu gerdan, kuzu incik ne kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kaymaklı Umaç Helvası

4 Ocak 2013 Cuma

KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞIKAYMAKLI UMAÇ HELVASIMalzemeler:3 su bardağı un1 çay bardağı süt500 gr kaymak1 yemek kaşığı tereyağı3 ½ bardak şeker3 bardak suYapılışı: 3 su bardağı un 1 çay bardağı sütle top top olana kadar ovulur. Hamur elekten geçirilir. İri taneler de ayrı bir kaba alınır. Elenen kısım ve iri parçalar bir gece boyunca kuruması için


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Lezgi Hangeli Tarifi

4 Ocak 2013 Cuma

KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞILEZGİ HANGELİMalzemeler:1 kg kuzu kaburga1 adet yumurta1 adet patates1 tatlı kaşığı pul biber2 yemek kaşığı tereyağAldığı kadar unYapılışı: 1kg kuzu kaburga düdüklüde haşlanır. Düdüklünün kapağı açılır ve at suyunu çekene kadar kavrulur. Hamur için; 1 yumurta, 1 çay bardağında biraz az su, bir tutam tuz yoğurma kabına al


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Şıpsi - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

4 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler: 1 adet bütün piliç1 adet soğan1 baş sarımsak1 kaşık mısır unu4 kaşık un1 tatlı kaşığı kişniş1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber2 tatlı kaşığı tuzYapılışı:Soğanlar doğranır ve sıvı yağda kavrulur, parçalanmış piliç soğanla beraber rengi dönene kadar kavrulur. Sarımsak rendelendikten sonra ilave edilir. Bol suda hep


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pişman Pastası - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

4 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler: 1 paket sade pasta altı kek1 paket sade pişmaniye3 paket krem şanti1,5 bardak soğuk süt3 adet muz1 paket damla çikolataSüslemek için malzemeYapılışı:Kremşanti hazırlanır, hazır kek sıcak süt ile ıslatılır, arasına kremşanti , muz eklenir. Tamamı krem şanti ile kaplanır, damla çikolata ilave edilir ve üzeri pişmaniye ile kapatılır. Süs


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pisije Haluj - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

4 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler: 500 gr Un1 tatlı kaşığı tuz1 adet soğan200 gr ince dövülmüş ceviz1 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı pul biber1 kaşık sıvıyağı100 gr tereyağı500 gr süzme yoğurtYapılışı:Unun içine tuz ve su ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. 1 saat dinlenmeye bırakılır. Soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur, içine


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çerkez Pastası - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

4 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler: 750 gr mısır unu1 tatlı kaşığı tuz1 kangal sucuk100 gr tereyağıYapılışı:Tuz eklenerek 1 litre su kaynatılır içine yavaş yavaş mısır unu eklenir ve devamlı karıştırılır, kıvama gelinince kek kalıbına alınır. Ortasına sucuklar kızartılarak konur ve eritilen tereyağı üzerine dökülür.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger