Featured Games Today

Kuzu Kol Dolması - Berna'nın Mutfağı: İstanbul

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malzemeler: 1 Bütün kuzu kol tuz iğne iplik İç harcı için; 2 bardak baldo pirinç 1/2 kuzu ciğeri 1 çorba kaşığı kuru nane 1/2 demet taze soğan tuz Kuzu Kol Dolması - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı: 1-kuzu kolu kemiğinden sıyırarak kitap gibi açın. 2-kuzu ciğerini kuşbaşı doğrayın ve bir bardak suda haşlayın 3-haşladığınız ciğerleri pirinci


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Şekerpare Tarifi - Berna'nın Mutfağı: İstanbul

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malzemeler: Hamuru için; 250 gr tereyağ 350 gr un 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu Şurup için 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Şekerpare - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı: 1-bir kapta oda ısısında yumuşatılmış tereyağı doğrayın.yumurta un kabartma tozu ve yoğurdu ilave edin.hamuru 5 dakika yoğurun.ham


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pırasalı Kol Böreği

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malzemeler: Hamuru için: 2,5 su bardağı ılık su 1 çorba kaşığı zeytinyağ 750 gr un 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 1 tatlı kaşığı sirke İç harç için: 1 kg pırasa 1 tatlı kaşığı biber salçası 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz Hamuru açmak için; 250 gr un 250 gr tereyağ 1/2 çay bardağı zeytinyağ Üzeri için; Bir kaşık


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kırmızı Biber Çorbası

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malzemeler: 3-4 tane kırmızı biber 3 domates 2 kaşık tepeleme un 1/2 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; pul biber tereyağ Kırmızı Biber Çorbası - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı: 1-kırmızı biberleri ve domatesleri yıkayın .domateslerin kabuğunu soyun.herikisinıde iri doğrayın 4-5 bardak suda haşlayın. 2-diğer tarafta un ve teryağnı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Güveç Tarifi

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malzemeler: 1,5 kilo biftek 5 adet domates 7-8 adet biber 3 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 1 cay bardağı zeytinyağı Tane karabiber Arpacık soğanı süs için 1 Yemek kaşığı salça Güveç - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Soğan, sarımsak, biber ve domatesleri küp küp kesiyoruz. Arpacık soğanları ise sadece soyuyoruz. Malzemelerimizi hazırladıktan s


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

İncirli Parfe

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malzemeler: 9 adet incir 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su su bardağı ceviz 1,5 su bardağı un Kabartma tozu Bir lt ılık süt 1 yumurta 3 kaşık un 3 kaşık şeker 1/4 tereyağ Vanilya Tarçın Hindistan cevizi İncirli Parfe - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yaplışı: Kek: Önce incirleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz. Yumurtayı şeker ile birlikte


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ayvalı Pilav

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 adet ayva 3 yemek kasiğı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 paket dolmalık fıstık 1 paket dolmalık üzüm Bir adet kesme şeker Yarım limon Yarım çay kaşığı tarçın Tuz Ayvalı Pilav - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Pirinçleri 20 dk. kadar tuzlu ılık suda bekletiyoruz. Ayvaları küçük küpler halinde kesiyoruz. Tereyağ


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Bezelye Çorbası

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malzemeler: 1 lt su 500 gr bezelye 2 adet kuru soğan Yarim demet maydanoz 10 adet yesil salata yaprağı 1/3 su bardağı pirinç 4 corba kasığı sıvı yağ 5 adet taze soğan sapı Tuz karabiber Bezelye Çorbası - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Soğanları yağ ile kavuruyoruz.. Daha sonra suyu, bezelyeyi, pirinci, yeşil salata yapraklarını soğana ilave e


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Şirince Tatlısı Tarifi

4 Ocak 2012 Çarşamba

Dilek Hanımın Mutfağı Kars Şirince Tatlısı Malzemeler: 1 çorba kasesi pirinç 1 adet nar 2 yemek kaşığı tereyağı 1 kase sıvıyağ Tarçın Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker 3 bardak su 2,5 çay kaşığı zerdeçal Yapılışı: Bir çorba kasesi pirinci, 2 saat önceden kaynar suda bekletin. Sonrasında pirinçleri iyice kurutup, mutfak robotu ile inceltin. 2


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Şirin Pilavı Tarifi

4 Ocak 2012 Çarşamba

Dilek Tanımın Mutfağı Kars Şirin Pilavı Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 Kilo kuzu kuşbaşı 5 su bardağı yasemin pirinci 1 Su bardağı hurma 1 Su bardağı kuru üzüm 1 Su bardağı kayısı 150 gram ceviz 1 Adet Tandır Lavaşı 200 gram tereyağı Sıvı yağ Safran Yapılışı: 2 Kilo kuzu etini, üzerini örtecek kadar soğuk su ekledikten sonra; düdüklü tencerede haşla


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Han Kebabı Tarifi

4 Ocak 2012 Çarşamba

Dilek Hanımın Mutfağı Kars Malzemeler: 2 Kilo Dana eti 4 Adet patates ½ Kilo biber 8 Adet küçük boy domates Zerdeçal Sıvı yağ Sosu için: 2 Yemek kaşığı tereyağı 2 Adet orta boy domates 1 Adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı domates salçası Karabiber Yapılışı: 2 Kilo dana etini iri iri doğrayıp, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edip düdüklü ten


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Katık Aşı Çorbası Tarifi - Katık Aşı Çorbası Nasıl Yapılır

4 Ocak 2012 Çarşamba

Kars'ın yöresel yemeği Katık Aşı Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında verildi. Malzemeler: ½ Su bardağı pirinç 1 Çay bardağı Lepe(nohut kırığı) 4 Yaprak Pazı 1 su bardağı yoğurt 1 Adet Havuç; ½ Demet Maydanoz ½ Demet dereotu ½ Demet taze Kişniş 1 Su bardağı et suyu Yapılışı: Öncelikle tencereye su alıp üzerine yarım su bardağı pirinci ilave e


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger