Malzemeler:
1 Bütün kuzu kol
tuz
iğne iplik
İç harcı için;
2 bardak baldo pirinç
1/2 kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 demet taze soğan
tuz
Kuzu Kol Dolması - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı:
1-kuzu kolu kemiğinden sıyırarak kitap gibi açın.
2-kuzu ciğerini kuşbaşı doğrayın ve bir bardak suda haşlayın
3-haşladığınız ciğerleri pirinci
Şekerpare Tarifi - Berna'nın Mutfağı: İstanbul
4 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler:
Hamuru için;
250 gr tereyağ
350 gr un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şurup için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Şekerpare - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı:
1-bir kapta oda ısısında yumuşatılmış tereyağı doğrayın.yumurta un kabartma tozu ve yoğurdu ilave edin.hamuru 5 dakika yoğurun.ham
Etiketler:
Şekerpare
Pırasalı Kol Böreği
4 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler:
Hamuru için:
2,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı zeytinyağ
750 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
İç harç için:
1 kg pırasa
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru açmak için;
250 gr un
250 gr tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Üzeri için;
Bir kaşık
Etiketler:
Pırasalı Kol Böreği
Kırmızı Biber Çorbası
4 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler:
3-4 tane kırmızı biber
3 domates
2 kaşık tepeleme un
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
pul biber
tereyağ
Kırmızı Biber Çorbası - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı:
1-kırmızı biberleri ve domatesleri yıkayın .domateslerin kabuğunu soyun.herikisinıde iri doğrayın 4-5 bardak suda haşlayın.
2-diğer tarafta un ve teryağnı
Etiketler:
Kırmızı Biber Çorbası
Güveç Tarifi
4 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler:
1,5 kilo biftek
5 adet domates
7-8 adet biber
3 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 cay bardağı zeytinyağı
Tane karabiber
Arpacık soğanı süs için
1 Yemek kaşığı salça
Güveç - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Soğan, sarımsak, biber ve domatesleri küp küp kesiyoruz. Arpacık soğanları ise sadece soyuyoruz. Malzemelerimizi hazırladıktan s
Etiketler:
Güveç Tarifi
İncirli Parfe
4 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler:
9 adet incir
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su su bardağı ceviz
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Bir lt ılık süt
1 yumurta
3 kaşık un
3 kaşık şeker
1/4 tereyağ
Vanilya
Tarçın
Hindistan cevizi
İncirli Parfe - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yaplışı: Kek:
Önce incirleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz. Yumurtayı şeker ile birlikte
Etiketler:
İncirli Parfe
Ayvalı Pilav
4 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet ayva
3 yemek kasiğı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 paket dolmalık fıstık
1 paket dolmalık üzüm
Bir adet kesme şeker
Yarım limon
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
Ayvalı Pilav - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Pirinçleri 20 dk. kadar tuzlu ılık suda bekletiyoruz. Ayvaları küçük küpler halinde kesiyoruz. Tereyağ
Etiketler:
Ayvalı Pilav
Bezelye Çorbası
4 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler:
1 lt su
500 gr bezelye
2 adet kuru soğan
Yarim demet maydanoz
10 adet yesil salata yaprağı
1/3 su bardağı pirinç
4 corba kasığı sıvı yağ
5 adet taze soğan sapı
Tuz karabiber
Bezelye Çorbası - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Soğanları yağ ile kavuruyoruz.. Daha sonra suyu, bezelyeyi, pirinci, yeşil salata yapraklarını soğana ilave e
Etiketler:
Bezelye Çorbası
Şirince Tatlısı Tarifi
4 Ocak 2012 Çarşamba
Dilek Hanımın Mutfağı Kars Şirince Tatlısı Malzemeler:
1 çorba kasesi pirinç
1 adet nar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase sıvıyağ
Tarçın
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 bardak su
2,5 çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
Bir çorba kasesi pirinci, 2 saat önceden kaynar suda bekletin. Sonrasında pirinçleri iyice kurutup, mutfak robotu ile inceltin. 2
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012,
Şirince Tatlısı
Şirin Pilavı Tarifi
4 Ocak 2012 Çarşamba
Dilek Tanımın Mutfağı Kars Şirin Pilavı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 Kilo kuzu kuşbaşı
5 su bardağı yasemin pirinci
1 Su bardağı hurma
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı kayısı
150 gram ceviz
1 Adet Tandır Lavaşı
200 gram tereyağı
Sıvı yağ
Safran
Yapılışı:
2 Kilo kuzu etini, üzerini örtecek kadar soğuk su ekledikten sonra; düdüklü tencerede haşla
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012
Han Kebabı Tarifi
4 Ocak 2012 Çarşamba
Dilek Hanımın Mutfağı Kars
Malzemeler:
2 Kilo Dana eti
4 Adet patates
½ Kilo biber
8 Adet küçük boy domates
Zerdeçal
Sıvı yağ
Sosu için:
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Adet orta boy domates
1 Adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Yapılışı:
2 Kilo dana etini iri iri doğrayıp, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edip düdüklü ten
Etiketler:
Mutfağım 3 Ocak 2012
Katık Aşı Çorbası Tarifi - Katık Aşı Çorbası Nasıl Yapılır
4 Ocak 2012 Çarşamba
Kars'ın yöresel yemeği Katık Aşı Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında verildi.
Malzemeler:
½ Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı Lepe(nohut kırığı)
4 Yaprak Pazı
1 su bardağı yoğurt
1 Adet Havuç;
½ Demet Maydanoz
½ Demet dereotu
½ Demet taze Kişniş
1 Su bardağı et suyu
Yapılışı:
Öncelikle tencereye su alıp üzerine yarım su bardağı pirinci ilave e
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012