1 Bütün kuzu kol
tuz
iğne iplik
İç harcı için;
2 bardak baldo pirinç
1/2 kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 demet taze soğan
tuz
Kuzu Kol Dolması - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı:
1-kuzu kolu kemiğinden sıyırarak kitap gibi açın.
2-kuzu ciğerini kuşbaşı doğrayın ve bir bardak suda haşlayın
3-haşladığınız ciğerleri pirinci ve taze soğanı bir tencerede kavurun .tuz ve naneyi ilave edin.
4-kavrulan karışımı bir kaşık yardımıyla açtığınız kuzu kolun içine doldurun bir yorgan iğnesi ve iplik yardımıyla pirinçler taşmıyacak şekilde iyice dikin .tepsiye yerleştirin.
5-üzerini elinizle tuzlayın .
6-taze patateslerin kabuklarını soyup yıkayın.
7-patatesleri de tepsiye kuzunun yanlarına dizin.
8-tepsiye 1 bardak sıcak su koyun .
9-160 derecede yaklaşık 3 saat pişirin.
10-üzeri kızarınca bir çatal yardımıyla piştiğini kontrol edin fırından alıp servis yapın.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !