Mutfağım Esra Hanımın Mutfağı Kabak Boraniyesi Tarifi 4 Ocak 2012 Kanal D
Malzemeler:
2 kg. beyaz kabak,
500 gr. kuşbaşı koyun eti,
1 adet kuru soğan,
1 baş sarımsak
1 kg. tuzlu yoğurt,
1 kase haşlanmış nohut,
3-4 adet başbiber (Acı kuru kırmızı biber)
Sos için:
2 çorba kaşığı tereyağ,
Nane
Yapılışı:
Kuşbaşı et; üzerini geçecek kadar sıcak su ek
Maklube Tarifi
3 Ocak 2012 Salı
Mutfağım Programı Maklube Tarifi 4 Ocak 2012 Kanal D
Malzemeler:
1 kg. kemer patlıcan,
500 gr. kuşbaşı koyun eti,
2 su bardağı pirinç,
Dolmalık fıstık
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve boyuna olacak şekilde orta kalınlıkta dilimlere ayrılır. Patlıcanların üzerini geçecek kadar sıvı yağ kızartma tavasına eklenir ve kızdırılır. Dilimlenen pa
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012
Tas Kadayıf Tarifi
3 Ocak 2012 Salı
Malzemeler:
2-3 çorba kaşığı un,
1 tatlı kaşığı karbonat,
400 gr ağız veya kaymak,
300 gr ceviz,
3 çorba kaşığı tahin,
2 tatlı kaşığı şeker
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su
Yapılışı:
Un ve su bir kapta pürüzsüz ve boza gibi bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Karbonat eklenen karışım mayalanması için biraz bekletilir. Tavaya
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012
Zılk Sarması Tarifi
3 Ocak 2012 Salı
Malzemeler:
2 demet zılk (pazı) yaprağı,
500 gr. koyun kıyması,
3 su bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
5-6 diş sarmısak,
Yarım çay bardağı nar ekşisi,
1 çorba kaşığı domates salçası,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Pazı yapraklarının sapları koparılır ve yumuşayana kadar sıcak suda bekletilir. Pirinç yıkanır ve ayrı bir ka
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012