Zılk Sarması Tarifi

3 Ocak 2012 Salı

Malzemeler:
2 demet zılk (pazı) yaprağı,
500 gr. koyun kıyması,
3 su bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
5-6 diş sarmısak,
Yarım çay bardağı nar ekşisi,
1 çorba kaşığı domates salçası,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:
Pazı yapraklarının sapları koparılır ve yumuşayana kadar sıcak suda bekletilir. Pirinç yıkanır ve ayrı bir kaba alınır. Soğan küp küp doğranır ve küçük küçük kıyılan sarmısaklarla birlikte pirince eklenir.Kıyma harç kabına alınır ve nar ekşisi, domates salçası, tereyağ, nane, karabiber ve tuz eklenip tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğrulur.
Sıcak suda bekletilip süzülen pazı yapraklarının boyuna olacak şekilde kıymalı harç yerleştirilir ve sarılır. Tencereye yerleştirilen pazı sarmalarının üzerine bir tabak kapatılır. Biraz tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenerek orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra Zılk Sarması servise hazırdır. Zılk Sarması tarifi Antakya'nın yöresel yemeği Zılk Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında verildi

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger