6 adet pirzola
6 yaprak milföy hamuru
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber
3 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Yapılışı: Pirzolaların iki yüzünü de 3 dakika arkalı önlü tereyağıyla az pişirin. Aynı tavaya salça ve baharatları koyup karıştırın ve bu karışıma az pişirdiğiniz pirzolaları koyup her yerine
Zeytinyağlı sebzeli bulgur pilavı
14 Ekim 2011 Cuma
6 kişilik
Malzemeler
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 gram taze fasulye
1 adet kabak
Tuz, karabiber, nane
2 su bardağı su
Yapılışı: Rendelenmiş soğanı, bulgurla beraber 3 dakika kavurun. İnce ince kıyılmış taze fasulyeyi, rendelenmiş kabağı bulgurun üzerine ekleyip sıcak suyunu da üzerine döküp 20 dak
Etiketler:
Elif Korkmazel
Biberiyeli Et Tarifi
14 Ekim 2011 Cuma
Malzemeler
500 gram kuzu biftek
1 çorba kaşığı taze biberiye
1 diş ince kıyılmış sarımsak
Tane karabiber, tuz
2 adet patates
Yapılışı: Biftek dilimlerinin üzerine, ince kıyılmış taze biberiye ve sarımsak karışımını bir fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kızaran
Etiketler:
Elif Korkmazel
Pırasalı Tavuk Sarma
14 Ekim 2011 Cuma
500 gram ince dövülmüş tavuk göğsü
2 adet pırasa
1 adet patates
3 diş sarımsak
Köri, karabiber, tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Yapılışı: Tavada tereyağını eritin. Pırasaları çok ince kıyın ve tavaya koyup 5 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş patatesi de ekleyip pişirmeye devam edin.Üze
Etiketler:
Elif Korkmazel
Korkota Çorbası - Neriman'ın Mutfağı: Rize
14 Ekim 2011 Cuma
Malzemeler:
1,5 su bardağı korkota (iri kırılmış mısır kurusu)
Yarım su bardağı barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pul biber
Yapılışı: 1,5 su bardağı korkota (iri kırılmış mısır kurusu) yumuşaması için bir gece önceden soğuk suda bekletilir. (Korkota bulamazsanız
Etiketler:
Soframız,
Soframız Korkota Çorbası Tarifi
Kabak Sütlüsü - Neriman'ın Mutfağı: Rize
14 Ekim 2011 Cuma
Malzemeler:
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Tuz
Yapılışı: Bir orta boy balkabağı ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri temizlenir. Orta kalınlıkta dilimlere bölündükten sonra kabukları soyulur. Yine orta kalınlıkta dilimler şeklinde kesilip bir tencereye alınır. (Burada verilen 1 kilogramlık ölçü dilimlenmiş balkaba
Etiketler:
Soframız,
Soframız Kabak Sütlüsü Tarifi
Hamsili Pilav - Neriman'ın Mutfağı: Rize
14 Ekim 2011 Cuma
Malzemeler:
2 kilo hamsi
2,5 su bardağı pirinç
3 adet büyük boy kuru soğan
1 büyük boy domates
20 gr. çam fıstığı
60 gr. kuş üzümü
Yenibahar
Mısır özü yağı
Yapılışı: Hamsiler ortasındaki kılçığı alınarak fileto şeklinde temizlenir. Bol suyla yıkandıktan sonra suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte bekletilir. 3 büyük boy kuru soğan küp şeklinde
Etiketler:
Soframız,
Soframız Hamsili Pilav Tarifi
Sebzeli Balık - Neriman'ın Mutfağı: Rize
14 Ekim 2011 Cuma
Malzemeler:
2 adet büyük boy palamut balığı
2 küçük boy patlıcan
1 orta boy patates
1 büyük boy kuru soğan
4 orta boy domates
1 büyük boy havuç
8-9 adet yeşil biber
1 orta boy kırmızı biber
5-6 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Mısır özü yağı
Yapılışı: İçi temizlenmiş ve yuvarlak şekilde dilimlenmiş olan palamut balıkları iyice yıkand
Etiketler:
Soframız 13 Ekim 2011,
Soframız Sebzeli Balık Tarifi