Malzemeler:
1 karanfil4 yasemin çiçeği topu1 yemek kaşığı kurutulmuş portkakal kabuğu4 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı balYapılışı:Su, karanfil ve portakal kabuğunu orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 3 dakika dinlendirin ve süzün. Bal ekleyip karıştırın. Yasemin çiçeği toplarını demliğe ya da fincanlara aktarıp sıcak suyu üzerine e
Çıtır Kurabiye - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul
18 Ocak 2013 Cuma
Malzemeler:
1 su bardagi toz şekeri1 paketten az margarin ve yarım cay bardagı sıvı yağkabartma tozu ve vanilya1 yumurtaaldığı kadar undiğer malzemeler: ceviz, limon kabuğu, kuru erik, kuru kayısıYapılışı:bütün malzemeleri derin bir kaba koyup yoğuruntepsiye şekilsiz yuvarlak parçalar halinde dizinonceden 165 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişi
Sebzeli Yasemin Pilavı - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul
18 Ocak 2013 Cuma
Malzemeler:
1 soğan3 yemek kaşığı zeytinyağı2 havuç2 diş sarımsak250 gr yasemin pirinci2 domates500 ml sıcak suYarım su bardağı bezelyeBiberiye yapraklarıYapılışı:Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ilave edin. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Pirinci ekleyip kavur
Etiketler:
Soframız
Brüksel Lahana Salatası - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul
18 Ocak 2013 Cuma
Malzemeler:
1 su bardağı taze fındık½ kg brüksel lahanası3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ2~3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu4 taze soğan50 gr rendelenmiş eski kaşar peyniriTuzYapılışı:Fındıkları iri çekip tavada hafifçe kavurun. Brüksel lahanaları rendenin büyük tarafı ile rendeleyin.Lahanaları servisten 5 dakika önce geniş bir kaba alıp, zey
Etiketler:
Soframız
Pakistan Usulü Piliç - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul
18 Ocak 2013 Cuma
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış amerikan pirinci1 diş ince doğranmış sarmısak1 çay kaşığı rezene tohumu1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçalı/2 çay kaşığı kırmızı biber(paprika)1/4 çay kaşığı kimyon1/4 çay kaşığı toz karabiber1 yemek kaşığı bitkisel yağ4 parça piliç eti (but veya ön kol)1 su bardağı
Ekşili Ispanak - Derman'ın Mutfağı: Hatay
18 Ocak 2013 Cuma
Malzemeler:
2 su bardağı nohut 2 su bardağı yeşil mercimek 1 kg ıspanak 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 soğan 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz Karabiber 1 yemek kaşığı limon suyuYapılışı:Nohudu bir gece suda bekletin. Ertesi gün bekletme su
Etiketler:
Soframız
Mantarlı Et Sarma - Derman'ın Mutfağı: Hatay
18 Ocak 2013 Cuma
Malzemeler:
4 parça ince dövülmüş biftek Yarım çay bardağı zeytinyağı 10 gr tereyağı 1 soğan 400 gr shiitake mantarı 2 yemek kaşığı krema 3/4 çay bardağı sıcak su Tuz Taze çekilmiş karabiber KekikYapılışı:Soğanı yemeklik doğr
Etiketler:
Soframız
Padişah Sarması - Derman'ın Mutfağı: Hatay
18 Ocak 2013 Cuma
Malzemeler:
Yarım paket baklavalık yufka500 gr ince çekilmiş badem150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)200 gr kuru incir200 gr kuru kayısıŞerbeti için3 su bardağı toz şeker2.5 su bardağı su1 yemek kaşığı limon suyuYapılışı:Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğ
Etiketler:
Soframız