Featured Games Today

Soğan Mıhlaması - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum

1 Aralık 2011 Perşembe

Malzemeler: 1 bağ taze soğan, 6 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Yapılışı: Yemeğimiz için taze soğanın sadece yeşil kısımları kullanır. Yıkanan taze soğanların yeşil kısımları ayrılarak küçük küçük doğranır. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çortutu Pancarı - Nuriye'nin Mutfağı: Erzurum

1 Aralık 2011 Perşembe

Malzemeler: 1 kilo çortutu yani şalgam turşusu, 1 kilo kemikli kuzu eti, 1 çay bardağı pilavlık bulgur, 1 adet büyük boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı kuru reyhan, 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı: Kemikli kuzu eti üzerini geçecek kadar suyla düdüklü tencerede 40 dakika haşlanır.  Orta


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Palamut Dolması - Necla'nın Mutfağı: Sinop

1 Aralık 2011 Perşembe

MALZEMELER: 4 adet bol etli palamut, 1,5 su bardağı pirinç, 6 adet kuru soğan, ½ demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı kaşık tuz, 1 çay kaşığı yenibahar, ½ çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 3 çay kaşığı nane, 1 çay bardağı zeytinyağı YAPILIŞI: 6 adet kuru soğan küçük küçük doğranır, 1 kaşık tuzla zeytinyağında


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pırasalı Mısır Ekmeği - Necla'nın Mutfağı: Sinop

1 Aralık 2011 Perşembe

MALZEMELER: ½kg pırasa, 4 su bardağı mısır unu, çeyrek demet maydanoz, 2 su bardağı kaynar su, tuz, karabiber, zeytinyağı YAPILIŞI: ½kg pırasanın sapları kesilir, ilk kabuğu alındıktan sonra iyice yıkanır. Yıkanan pırasalar ince halkalar halinde doğranır, tuzla ovulur. Maydanozlar ince ince kıyılır, pırasalara eklenir. 4 su bardağı mısır unu


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sirkeli Köfte - Necla'nın Mutfağı: Sinop

1 Aralık 2011 Perşembe

MALZEMELER: 600gr dana kıyma, 5 adet orta boy kuru soğan, çeyrek demet maydanoz, 1 çay bardağı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, un, zeytinyağı YAPILIŞI: 600gr dana kıyma, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice yoğrulur. Ayrı bir kaba un


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mamalika - Necla'nın Mutfağı: Sinop

1 Aralık 2011 Perşembe

MALZEMELER: 1kg mısır unu, 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 100gr ceviz, 3 yemek kaşığı Keş, zeytinyağı, tereyağı YAPILIŞI: 5 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kaynatılır. Kaynayan suya 1kg mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmayı sürdürürken çok az zeytinyağı ilave edilir. İyice karıştırılarak hamur haline


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger