Soframız Pate Çorbası - Melahat Hanım'ın Mutfağı: EdirneMalzemeler:
250 gram dana kıyma
½ bardak pirinç
Tuz
Karabiber
SOSU İÇİN
1 kaşık tereyağı
Kuru nane
Yapılışı:
250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe kon
Çullama
25 Eylül 2011 Pazar
Çullama - Aydan Hanım'ın Mutfağı: KahramanmaraşMalzemeler:
Bastık (üzüm pekmezi)
6 adet yumurta
2-3 kaşık yoğurt
1 bardak süt
10 yemek kaşığı un
Şerbeti İçin;
2 bardak şeker
2 bardak su
Limon
Yapılışı:
Orta boy tencere orta ocak ateşine konularak 2 bardak şeker, 2 bardak su konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan 10 dakika sonra içeri
Havuç Ekşilemesi
25 Eylül 2011 Pazar
Havuç Ekşilemesi - Aydan Hanım'ın Mutfağı: KahramanmaraşMalzemeler:
1 kg havuç
Sarımsak
2 kaşık sumak ekşisi
Tuz
Nane
Yapılışı:
1 kg havuç iki başından kesilerek soyulur. Soyulan havuçlar sudan geçirilerek küp küp doğranır. Orta ocak ateşte, orta boy tencerede 2 bardak su ile haşlamaya bırakılır. Önemli olan buharında haşlanmasıdır. Pişen havuçl
Ekşili Çorba Tarifi
25 Eylül 2011 Pazar
Ekşili Çorba Tarifi - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Malzemeler:
1 demet semizotu
2 su bardağı mercimek
1 su bardağı dövme
Nohut
Domates
Sarımsak
Sumak ekşisi
Kırmızıbiber
Yapılışı:
1 demet semizotunun kökü kesilerek topraklarından arınmak için sudan geçirilir. Ardından başka bir kaba alınarak sirkeli suda 10 dakika bekletilir ve yeniden süzülerek sudan geçirilir. Orta boy tencereye 2 bardak kırmızı mercimek, 1 bardak dövme konularak birkaç kez sudan geçirilir. Ardından tencerenin yarısı kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek
Patatesli İçli Köfte
25 Eylül 2011 Pazar
yarım kg. ince bulgur
1 yumurta
alabildiği kadar un
kırmızı biber
içi için:
1 kg.patates
1 soğan
tuz,sıvıyağ veya tereyağı
pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Önce patatesler haşlanır, ezilir. Bir tavaya biraz yağ konur. Soğan küp küp doğranıp sotelenir. Üzerine ezilmeş patates,tuz ve pulbiber ilave edilip kavrulur, soğumaya bırakılır.Diğer taraftan ince bulgur üzerine biraz sıcak su konarak demlendirilir. Şişen bulgurun üzerine 1 yumurta kırılır. Tuz, karabiber, pulbiber ve istenirse 1 çorba k. biber salçası konur. alabildiği kadar unla yoğrulur.
Yufka Tatlısı Tarifi
25 Eylül 2011 Pazar
1 su b.ceviz
hazır yufka
şerbeti için:
2.5 su b.su
2.5 su b.toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Bu tatlı için sütle yoğrulmuş hamurdan hazırlanmış yufka gerekiyor. Sivaslı bir komşunuz varsa ona yaptırın. Yufkalar muska şeklinde sarılmış ve kurutulmuş. Bu şekilde hazır yufkalar su ile ıslatılıyor. Daha sonra suyu bir havlu ile alınıp yağda kızartılıyor. Soğuk şerbet üzerine dökülüyor. Şerbetten çıkarıp ceviz ile ılık servis yapılıyor. Gerçekten nefis bir tatlı. Hazır yufka ile de denenebilir.