Featured Games Today

Soframız Pate Çorbası

25 Eylül 2011 Pazar

Soframız Pate Çorbası - Melahat Hanım'ın Mutfağı: EdirneMalzemeler: 250 gram dana kıyma ½ bardak pirinç Tuz Karabiber SOSU İÇİN 1 kaşık tereyağı Kuru nane Yapılışı: 250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe kon


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çullama

25 Eylül 2011 Pazar

Çullama - Aydan Hanım'ın Mutfağı: KahramanmaraşMalzemeler: Bastık (üzüm pekmezi) 6 adet yumurta 2-3 kaşık yoğurt 1 bardak süt 10 yemek kaşığı un Şerbeti İçin; 2 bardak şeker 2 bardak su Limon Yapılışı: Orta boy tencere orta ocak ateşine konularak 2 bardak şeker, 2 bardak su konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan 10 dakika sonra içeri


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Havuç Ekşilemesi

25 Eylül 2011 Pazar

Havuç Ekşilemesi - Aydan Hanım'ın Mutfağı: KahramanmaraşMalzemeler: 1 kg havuç Sarımsak 2 kaşık sumak ekşisi Tuz Nane Yapılışı: 1 kg havuç iki başından kesilerek soyulur. Soyulan havuçlar sudan geçirilerek küp küp doğranır. Orta ocak ateşte, orta boy tencerede 2 bardak su ile haşlamaya bırakılır. Önemli olan buharında haşlanmasıdır. Pişen havuçl


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ekşili Çorba Tarifi

25 Eylül 2011 Pazar

Ekşili Çorba Tarifi - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş Malzemeler: 1 demet semizotu 2 su bardağı mercimek 1 su bardağı dövme Nohut Domates Sarımsak Sumak ekşisi Kırmızıbiber Yapılışı: 1 demet semizotunun kökü kesilerek topraklarından arınmak için sudan geçirilir. Ardından başka bir kaba alınarak sirkeli suda 10 dakika bekletilir ve yeniden süzülerek sudan geçirilir. Orta boy tencereye 2 bardak kırmızı mercimek, 1 bardak dövme konularak birkaç kez sudan geçirilir. Ardından tencerenin yarısı kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Patatesli İçli Köfte

25 Eylül 2011 Pazar

yarım kg. ince bulgur 1 yumurta alabildiği kadar un kırmızı biber içi için: 1 kg.patates 1 soğan tuz,sıvıyağ veya tereyağı pulbiber HAZIRLANIŞI: Önce patatesler haşlanır, ezilir. Bir tavaya biraz yağ konur. Soğan küp küp doğranıp sotelenir. Üzerine ezilmeş patates,tuz ve pulbiber ilave edilip kavrulur, soğumaya bırakılır.Diğer taraftan ince bulgur üzerine biraz sıcak su konarak demlendirilir. Şişen bulgurun üzerine 1 yumurta kırılır. Tuz, karabiber, pulbiber ve istenirse 1 çorba k. biber salçası konur. alabildiği kadar unla yoğrulur.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Yufka Tatlısı Tarifi

25 Eylül 2011 Pazar

1 su b.ceviz hazır yufka şerbeti için: 2.5 su b.su 2.5 su b.toz şeker HAZIRLANIŞI: Bu tatlı için sütle yoğrulmuş hamurdan hazırlanmış yufka gerekiyor. Sivaslı bir komşunuz varsa ona yaptırın. Yufkalar muska şeklinde sarılmış ve kurutulmuş. Bu şekilde hazır yufkalar su ile ıslatılıyor. Daha sonra suyu bir havlu ile alınıp yağda kızartılıyor. Soğuk şerbet üzerine dökülüyor. Şerbetten çıkarıp ceviz ile ılık servis yapılıyor. Gerçekten nefis bir tatlı. Hazır yufka ile de denenebilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger