Oktay Usta PADİŞAH KEBABI
750 gr. kuzu eti100 gr. kuyruk yağı1 tutam maydanoz4 diş sarımsaktuzkarabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN:lavaş2 kırmızı biber1 kase renkli yeşillik1 kase çeri domates2 soğanmaydanozsumak
HAZIRLANIŞI: Kuzu etini ve kuyruk yağını satırla ince kıyarak kıyma haline getiriyoruz. Bir kaseye alıyoruz ve üzerine doğranmış maydanozla, sa
Mantarlı Brokoli Çorbası
7 Ocak 2013 Pazartesi
HAZIRLANIŞI: Mantarları küp küp doğruyoruz ve tencereye az sıvıyağ koyup mantarı soteliyoruz. Üzerine sıcak su verip kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Karıştırma kabına yoğurdu koyuyoruz. Üzerine limon suyunu sıkıyoruz.Unu, yumurta sarısını ve tuzu da koyup, çırpıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Bir yandan çırparken bir yandan da a
Patatesli Zeytinli Papatya Börek
7 Ocak 2013 Pazartesi
Oktay Usta PATATESLİ ZEYTİNLİ PAPATYA BÖREK
4,5 su b. un1 tatlı k. instant maya1 su b. sütyarım çay b. sıvıyağ1 yumurta akıtuzsu
İÇ HARCI İÇİN:2 haşlanmış patates100 gr. kaşar peyniri100 gr. beyaz peynir1 kase siyah zeytin1 tutam dereotutuztoz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine instant mayayı ve tuzu döküp, har
İrmikli Balkabağı Tatlısı
7 Ocak 2013 Pazartesi
Oktay Usta İRMİKLİ BALKABAĞI TATLISI
2 pk. kakaolu bisküvi2 çorba k. tereyağı
KREMASI İÇİN:1 lt. süt1 su b. toz şeker5 çorba k. irmik1 çorba k. nişasta1 pk. vanilya
BALKABAĞI İÇİN:1 kg soyulmuş balkabağı1 su b. toz şekersu
ÜZERİ İÇİN:köpürtülmüş şantiyeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bisküvileri doğrayıcıdan geçiriyoruz. Cam fırın kabına toz bisküv