Malzemeler:
1 Kilo un
4 Kepçe yoğurt
1 Çay bardağı süt
200 Gram tereyağı
Fırında kızartırken üzerine;
200 gram tereyağı
Sosu için;
1 Kilo yoğurt
4 Diş sarımsak
Tereyağı
Yapılışı:
1 Kilo un, 4 kepçe yoğurt ve 1 çay bardağı sütü karıştırın. Malzemelerin üzerine 200 gram tereyağını da ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru ge
Sarımsaklı - Melek'in Mutfağı: İstanbul
22 Aralık 2011 Perşembe
Etiketler:
Soframız,
Soframız 21 Aralık 2011
Lahana Turşusu Dolması - Melek'in Mutfağı: İstanbul
22 Aralık 2011 Perşembe
Malzemeler:
2 Adet patates
2 Adet soğan
1/2 Kilo lahana turşusu
2 Yemek kaşığı salça
2 Çay bardağı pilavlık bulgur
2 Su bardağı turşu suyu
300 Gram kavurma
Yapılışı:
2 adet soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. 2 yemek kaşığı domates salçasını da soğanlarla birlikte kavurun. Yarım kilo lahana turşusunu soğanların üzerine ekleyip, b
Etiketler:
Soframız
Borani - Melek'in Mutfağı: İstanbul
22 Aralık 2011 Perşembe
Malzemeler:
12 yumurta
8 patates
750 gram Yoğurt
4 diş Sarımsak
Yapılışı:
12 adet yumurta ve 8 adet patatesi bir üzerine bir tutam tuz ekleyip aynı tencerede haşlayın.
750 gramyoğurt ile dövülmüş 4 diş sarımsağı karıştırın.
Servis tabağının tabanına sarımsaklı yoğurdu dökün. Patates ve yumurtaları doğrayıp, yoğurdun üzerine ilave edin ve servi
Etiketler:
Soframız
Tahinli Barbunyalı Pırasa - Melek'in Mutfağı: İstanbul
22 Aralık 2011 Perşembe
Malzemeler:
2 adet Havuç
8 adet Pırasa
1 Su bardağı Barbunya
3 Yemek kaşığı tahin
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 Adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
8 adet pırasayı ve 2 adet havucu, verev şekilde doğrayın. Yarım çay bardağı ayçiçeği yağını tencereye döküp, havuçları kavurun. Havuçlar rengini değiştirince, 8 adet pırasayı üzerine ilave ed
Etiketler:
Soframız