Malzemeler:
2 adet Havuç
8 adet Pırasa
1 Su bardağı Barbunya
3 Yemek kaşığı tahin
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 Adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
8 adet pırasayı ve 2 adet havucu, verev şekilde doğrayın. Yarım çay bardağı ayçiçeği yağını tencereye döküp, havuçları kavurun. Havuçlar rengini değiştirince, 8 adet pırasayı üzerine ilave edin ve kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, kavurmaya devam edin. Üzerine bir miktar su ekleyin. Sonrasında daha önceden haşlanmış 1 su bardağı barbunyayı ilave edin. Bütün malzemeler yumuşayınca, altını kapatın ve servis tabağına alın.
Adet limonu sıkıp, çukur bir kaseye alın. Üzerine 3 yemek kaşığı tahini ekleyip iyice karıştırın.
Seris tabağındaki sebzeler soğuduğu zaman, tahinli sosu üzerine döküp servis yapın.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !