Malzemeler:
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket yaş maya
1 bardak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Harcı için;
300 gr. az yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek
Sucuk içi - Sema'nın Mutfağı: Kayseri
6 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
1 kilo kaburga kısmından yağlı dana kıyma
50 gr. tatlı kırmızı toz biber
20 gr. acı kırmızı toz biber
20 gr. kimyon
10 gr. toz zencefil
10 gr. kekik
10 gr. karabiber
100 gr. sarımsak
10 gr. tuz
Yapılışı: Sarımsaklar robotta incecik kıyılır. 1 kilo kaburga kısmından yağlı dana kıyma geniş bir kaba alınır. Üzerine incecik kıyılan s
Börek aşı - Sema'nın Mutfağı: Kayseri
6 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Mantı hamuru için;
5 su bardağı un
1 bardak su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Mantının iç harcı için;
300 gr. az yağlı dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
Nezine Tatlısı - Sema'nın Mutfağı: Kayseri
6 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
8 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 kase ceviz
2 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket margarin
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
Yarım limonun suyu
Yapılışı: Şerbetin ılık olması gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlanır. Orta büy
Sütlü Bulgur Çorbası - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada
6 Ekim 2011 Perşembe
MALZEMELER: 1 su bardağı bulgur, 1,5kg süt
YAPILIŞI
1 su bardağı bulgura su eklenir ve haşlanır. Suyunu çeken bulgurlara 1,5 kg süt yavaş yavaş yedirilerek ilave edilir. İlk aşamada sütün yarısı ilave edilir ve çorba kaynatılır. (Bulgur şişeceği için koyu kıvamda bir çorba elde etmek istemiyorsanız sütü bol kullanmalısınız.) Kaynayan Bulgur
Bademli Baklava - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada
6 Ekim 2011 Perşembe
MALZEMELER: 1kg badem içi, 500gr sıvı yap, 1 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için: 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, karbonat, un
Hamuru açmak için:, ½ paket nişasta, un
Şerbeti için: 1kg şeker, 4 bardak su, yarım çay bardağı limon suyu
YAPILIŞI
1 kg badem içi rondoda iyice çekilir. Hamuru için 2 adet yumurta, 1 yeme
Peynirli Pide - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada
6 Ekim 2011 Perşembe
MALZEMELER: 500gr beyaz peynir, 5-6 adet kuru soğan, 1 demet maydanoz, 1 demet nane, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, çörek otu, susam, zeytinyağı
Hamuru için: 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı maya, çok az şeker, un
YAPILIŞI
1 su bardağı süte su ilave edilerek ısıtılır. 1 yemek kaşığına biraz şeker ve süt ilave edilerek karıştırı
Bakla - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada
6 Ekim 2011 Perşembe
MALZEMELER: Yarım kg kuru bakla, 1 adet kuru soğan
Sosu için: 5-6 diş sarımsak, 1 adet limonun suyu, zeytinyağı
Star TV Soframız Bakla - Nadire Hanım'ın Mutfağı: BozcaadaYAPILIŞI
Baklaların yumuşak olan baş kısmı kesilir. Sudan geçirilen baklalara üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır. Süzülen baklal