Featured Games Today

Yağ Mantısı - Sema'nın Mutfağı: Kayseri

6 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: Hamuru için; 5 su bardağı un 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 1 paket yaş maya 1 bardak su Yarım çay bardağı zeytinyağı Bir tutam tuz Harcı için; 300 gr. az yağlı dana kıyma 1 adet orta boy kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı karabiber Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sucuk içi - Sema'nın Mutfağı: Kayseri

6 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 1 kilo kaburga kısmından yağlı dana kıyma 50 gr. tatlı kırmızı toz biber 20 gr. acı kırmızı toz biber 20 gr. kimyon 10 gr. toz zencefil 10 gr. kekik 10 gr. karabiber 100 gr. sarımsak 10 gr. tuz Yapılışı: Sarımsaklar robotta incecik kıyılır. 1 kilo kaburga kısmından yağlı dana kıyma geniş bir kaba alınır. Üzerine incecik kıyılan s


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Börek aşı - Sema'nın Mutfağı: Kayseri

6 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber Zeytinyağı Mantı hamuru için; 5 su bardağı un 1 bardak su 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Mantının iç harcı için; 300 gr. az yağlı dana kıyma 1 orta boy kuru soğan


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Nezine Tatlısı - Sema'nın Mutfağı: Kayseri

6 Ekim 2011 Perşembe

  Malzemeler: 8 su bardağı un 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 kase ceviz 2 yemek kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı karbonat 1 paket margarin Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 3,5 bardak su Yarım limonun suyu Yapılışı: Şerbetin ılık olması gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlanır. Orta büy


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sütlü Bulgur Çorbası - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada

6 Ekim 2011 Perşembe

MALZEMELER: 1 su bardağı bulgur, 1,5kg süt YAPILIŞI 1 su bardağı bulgura su eklenir ve haşlanır. Suyunu çeken bulgurlara 1,5 kg süt yavaş yavaş yedirilerek ilave edilir. İlk aşamada sütün yarısı ilave edilir ve çorba kaynatılır. (Bulgur şişeceği için koyu kıvamda bir çorba elde etmek istemiyorsanız sütü bol kullanmalısınız.) Kaynayan Bulgur


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Bademli Baklava - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada

6 Ekim 2011 Perşembe

MALZEMELER: 1kg badem içi, 500gr sıvı yap, 1 yemek kaşığı tereyağı Hamuru için: 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, karbonat, un Hamuru açmak için:, ½ paket nişasta, un Şerbeti için: 1kg şeker, 4 bardak su, yarım çay bardağı limon suyu YAPILIŞI 1 kg badem içi rondoda iyice çekilir. Hamuru için 2 adet yumurta, 1 yeme


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Peynirli Pide - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada

6 Ekim 2011 Perşembe

MALZEMELER:  500gr beyaz peynir, 5-6 adet kuru soğan, 1 demet maydanoz, 1 demet nane, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, çörek otu, susam, zeytinyağı Hamuru için: 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı maya, çok az şeker, un YAPILIŞI 1 su bardağı süte su ilave edilerek ısıtılır. 1 yemek kaşığına biraz şeker ve süt ilave edilerek karıştırı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Bakla - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada

6 Ekim 2011 Perşembe

MALZEMELER: Yarım kg kuru bakla, 1 adet kuru soğan Sosu için: 5-6 diş sarımsak, 1 adet limonun suyu,  zeytinyağı Star TV Soframız Bakla - Nadire Hanım'ın Mutfağı: BozcaadaYAPILIŞI Baklaların yumuşak olan baş kısmı kesilir. Sudan geçirilen baklalara üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır. Süzülen baklal


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger