Featured Games Today

Tarhanalı Börek Tarifi

28 Şubat 2012 Salı

Aksaray'ın yöresel tatlarından Tarhanalı Börek'in tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: 1 kg mısır unu 1 kg buğday unu 1 lt ayran 2 yemek kaşığı tereyağ 2 tatlı kaşığı tuz Pekmez Yapılışı: 1 litre ayran hazırlanır. Mısır unu ve buğday unu derince bir karıştırma kabına eklenir ve üzerine ayran dökülür. Yaklaşık 2 tatlı kaşığı kadar da tuz


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sütlü Aşure Tarifi

28 Şubat 2012 Salı

Aksaray'ın yöresel tatlarından Sütlü Aşure'nin tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: 2 su bardağı tane mısır 2 su bardağı odun külü 1 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru üzüm 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı toz şeker 2 ½ lt süt 2 ½ lt su 1 kase ceviz içi Tarçın Yapılışı: Odun külü ile m


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kokina Çorbası Tarifi

28 Şubat 2012 Salı

Aksaray'ın yöresel tatlarından Kokina Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: 500 gr kuşbaşı kuzu eti 1 kase lahana turşusu 1 adet kuru soğan 2 ½ yemek kaşığı pilavlık bulgur 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Et tencereye alınır ve üzerine geçecek kadar


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Büryan Pilavı Tarifi

28 Şubat 2012 Salı

Aksaray'ın yöresel tatlarından Büryan Pilavı'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: 1 kg kuşbaşı kuzu eti 100 gr kuyruk yağı 2 su bardağı bulgur 1 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 100 gr kuyrukyağı Yapılışı: Etler yumuş


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kulak Çorbasi - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır

28 Şubat 2012 Salı

MALZEMELER 2 AVUÇ UN + AYRICA 1 KAŞIK UN 2 YUMURTA 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 250 GR KIYMA YARIM LİMON KARABİBER YAĞ ET SUYU 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA YAPILIŞI İKİ AVUÇ UN, BİR YUMURTA, TUZ, BİR MİKTAR SU İLE YOĞURULUR. BU YOĞRULAN MALZEMEDEN OLUŞMUŞ YUFKALAR UN İLE AÇILIP KARE ŞEKLİNDE KESİLİR. KIYMAYA TUZ VE KARABİBER EKLENEREK YUFKALARIN ÜZERİNE KÜÇÜK KÜÇÜ


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pür Lezzet - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır

28 Şubat 2012 Salı

MALZEMELER 1 KG PATLICAN ½ KG YAĞSIZ KIYMA 3 KAŞIK SADE YAĞ BİRKAÇ TANE SİVRİBİBER,KARABİBER KIZARTMAK İÇİN YAĞ MAYDANOZ 1 DOMATES YAPILIŞI PATLICANLAR ALACA SOYULUR, 1 SANTİM KALINLIĞINDA DOĞRANIP BİBERLE BİRLİKTE KIZARTILIR. KIYMA,MAYDANOZ,TUZ,KARABİBER,KIYMAYA KATILIR. İYİCE YOĞRULUR. DOĞRANMIŞ PATLICANLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE KÖFTELER HAZIRLANIR. B


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Duvaklı Pilav - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır

28 Şubat 2012 Salı

MALZEMELER 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ (KARACADAĞ PİRİNCİ) 4 BARDAK SU 2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ TUZ (YETERİ KADAR) DUVAĞI İÇİN MALZEME: ½ KG YAĞSIZ KIYMA 1 SU BARDAĞI BADEM 1 KAŞIK SADEYAĞ KARABİBER, YENİBAHAR TUZ YAPILIŞI PİRİNÇ ILIK SUDA BİRAZ TUZ İLAVE EDİLEREK 1 SAAT BEKLETİLİP, BOL SU İLE YIKANIR, SÜZÜLÜR. PİLAV PİŞİRİLECEK KABA YAĞ KONUR, PİRİNÇ K


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Halbur Hurma - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır

28 Şubat 2012 Salı

MALZEMELER 2 YEMEK KAŞIĞI ODUN KÜLÜ 5 SU BARDAĞI SU 3 BARDAK UN 1 BARDAK SIVI YAĞ 1 VANİLYA 1 KABARTMA TOZU 250 GR CEVİZ BALI İÇİN MALZEME 2 BARDAK ŞEKER 2 BARDAK SU 3-4 DAMLA LİMON SUYU YAPILIŞI UN YAĞDA KAVRULUR, PEMBELEŞİNCE ATEŞTEN ALINIR SOĞUMAYA BIRAKILIR. KÜL SU İLE KAYNATILIR, ALTA ÇÖKÜNCE ÜSTTEKİ TEMİZ SU BAŞKA BİR KABA AKTARILIR. BU


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger