MALZEMELER
2 YEMEK KAŞIĞI ODUN KÜLÜ
5 SU BARDAĞI SU
3 BARDAK UN
1 BARDAK SIVI YAĞ
1 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU
250 GR CEVİZ
BALI İÇİN MALZEME
2 BARDAK ŞEKER
2 BARDAK SU
3-4 DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI
UN YAĞDA KAVRULUR, PEMBELEŞİNCE ATEŞTEN ALINIR SOĞUMAYA BIRAKILIR. KÜL SU İLE KAYNATILIR, ALTA ÇÖKÜNCE ÜSTTEKİ TEMİZ SU BAŞKA BİR KABA AKTARILIR. BU İŞLEM 4-5 DEFA YAPILIR. UNUN İÇİNE KABARTMA TOZU VE VANİLYA KONUR, KÜLLÜ SU İLE YOĞULUR (KULAK MEMESİ KIVAMINDA). CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE ALINAN HAMUR 3 PARMAKLA BASTIRILARAK HALBURDA YUVARLANIR. İÇİNE CEVİZ KONUR, YUVARLAK KAPATILIR. FIRINDA 250 DERECEDE PİŞİRİLİR. PEMBELEŞİNCE ÖNCEDEN KAYNATILAN SOĞUMUŞ ŞEKER BALINA BATIRILIR.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !