Patlıcan Kapama - Fatoş'un Mutfağı: Amasya
Malzemeler:
1,5 kilo kuzu incik
4 adet bostan patlıcanı
3 adet büyük boy domates
15 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağı
Üzerini süslemek için;
10 adet süs biberi
15 adet kiraz domates
Yapılışı: Etler yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar su, bir tutam tuz ve birkaç tane karabiber eklenerek düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır. Kabukları soyulan domatesler büyük küpler şeklinde doğranır. Tohumları temizlenen yeşilbiberler de uzun
Haluçka
18 Ekim 2011 Salı
Haluçka - Fatoş'un Mutfağı: Amasya
Malzemeler:
2 parça bütün tavuk budu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 kase un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
Yapılışı: 2 parça bütün tavuk budu 2 bardak su ve bir tatlı kaşığı tuzla düdüklü tencerede haşlanır. Haşlandıktan sonra derisi ve kemikleri temizlenir ve orta büyüklükte parçalara bölünür. Hamuru için; bir yumurta
Çarşaf Böreği
18 Ekim 2011 Salı
Çarşaf Böreği - Fatoş'un Mutfağı: Amasya
Malzemeler:
1 kilo az yağlı ve az tuzlu köy peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı yoğurt
Karabiber
Hamuru için;
7 bardak un
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Yapılışı: Hamurun kolay açılması için 7 bardak un elenerek derin bir kaba alınır. Üzerine bir yemek kaşığı tuz ve alabildiği kadar su eklenerek kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 3 bezeye ayrıldıktan sonra üzeri önce ıslak bir bez sonra da kapakla kapatılarak 15-20 dakika dinl
Nane Şekerli Elma Tatlısı
18 Ekim 2011 Salı
Nane Şekerli Elma Tatlısı - Fatoş'un Mutfağı: AmasyaMalzemeler:
8 adet orta boy ekşi elma
1 su bardağı toz şeker
3 bardak ılık su
Nane şekeri için;
1 demet taze nane
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Elmalar derin bir tencereye yerleştirildikten sonra 3 bardak ılık su tencereye eklenir. Bir su bardağı toz şeker elmaların üzerine serpilir. Elmaların etrafına da taşacak şekilde ortalarına nane şekeri yerleştirilir. Kısık ateşte elmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra soğuması beklenir. Elmaların or