Featured Games Today

Patlıcan Kapama - Fatoş'un Mutfağı: Amasya

18 Ekim 2011 Salı

Patlıcan Kapama - Fatoş'un Mutfağı: Amasya Malzemeler: 1,5 kilo kuzu incik 4 adet bostan patlıcanı 3 adet büyük boy domates 15 adet yeşil biber 1 baş sarımsak Karabiber Pul biber Tuz Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağı Üzerini süslemek için; 10 adet süs biberi 15 adet kiraz domates Yapılışı: Etler yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar su, bir tutam tuz ve birkaç tane karabiber eklenerek düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır. Kabukları soyulan domatesler büyük küpler şeklinde doğranır. Tohumları temizlenen yeşilbiberler de uzun


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Haluçka

18 Ekim 2011 Salı

Haluçka - Fatoş'un Mutfağı: Amasya Malzemeler: 2 parça bütün tavuk budu 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı tavuk suyu 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Hamuru için; 1 adet yumurta 1 kase un 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Bir tutam maydanoz Yapılışı: 2 parça bütün tavuk budu 2 bardak su ve bir tatlı kaşığı tuzla düdüklü tencerede haşlanır. Haşlandıktan sonra derisi ve kemikleri temizlenir ve orta büyüklükte parçalara bölünür. Hamuru için; bir yumurta


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çarşaf Böreği

18 Ekim 2011 Salı

Çarşaf Böreği - Fatoş'un Mutfağı: Amasya Malzemeler: 1 kilo az yağlı ve az tuzlu köy peyniri 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı yoğurt Karabiber Hamuru için; 7 bardak un 1 yemek kaşığı tuz Alabildiği kadar su Yapılışı: Hamurun kolay açılması için 7 bardak un elenerek derin bir kaba alınır. Üzerine bir yemek kaşığı tuz ve alabildiği kadar su eklenerek kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 3 bezeye ayrıldıktan sonra üzeri önce ıslak bir bez sonra da kapakla kapatılarak 15-20 dakika dinl


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Nane Şekerli Elma Tatlısı

18 Ekim 2011 Salı

Nane Şekerli Elma Tatlısı - Fatoş'un Mutfağı: AmasyaMalzemeler: 8 adet orta boy ekşi elma 1 su bardağı toz şeker 3 bardak ılık su Nane şekeri için; 1 demet taze nane 1 su bardağı toz şeker Yapılışı: Elmalar derin bir tencereye yerleştirildikten sonra 3 bardak ılık su tencereye eklenir. Bir su bardağı toz şeker elmaların üzerine serpilir. Elmaların etrafına da taşacak şekilde ortalarına nane şekeri yerleştirilir. Kısık ateşte elmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra soğuması beklenir. Elmaların or


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger