HAZIRLANIŞI: Yeşil mercimeği haşlıyoruz ve süzüyoruz. Karıştırma kasesine haşlanmış yeşil mercimeği koyuyoruz. Taze soğanı ince ince doğruyoruz ve onu da kaseye alıyoruz. Rokanın bir kısmını zemin için ayırıp kalanını doğruyoruz ve kaseye alıyoruz.
Biberli zeytini doğruyoruz ve onu da kaseye koyuyoruz. İçine zeytinyağını ve limon suyunu döküyoruz
Patates Hamurlu Mantı
1 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta PATATES HAMURLU MANTI
2 küçük haşlanmış patates
3 su b. un
1 fiske tuz
1 yumurta
tuz
su
SOSU İÇİN:
1 kase domates sos
1 kase yoğurt
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine tuzu serpiyoruz. Ortasına yumurtayı kırıyoruz. Haşlanmış patatesleri rendel
Alman Usulü Patates Çorbası
1 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta ALMAN USULÜ PATATES ÇORBASI
2 patates1 pırasa2 havuç1 su b. süt1 su b. et suyu2 çorba k. tereyağı1 çorba k. un2 diş sarımsaktuzkarabibermuskat
ÜZERİ İÇİN:kavurma
HAZIRLANIŞI: Patates ve havuçları soyuyoruz, doğruyoruz. Pırasayı ince ince doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküp önce havucu soteliyoruz. Peşinden patatesi koyuyoruz. Pıras
Çekirdekli Poğaça
1 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA
4 su b. unyarım pk. yaş maya1 çay b. süt1 yumurta100 gr. beyaz peynir2 çorba k. tereyağıyarım çay b. sıvıyağ1 tutam dereotutuzsu
ÜZERİ İÇİN:yumurta sarısıay çekirdeği
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve sıvıyağı döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz.
Ispanaklı Tavuklu Simit Köfteler
1 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta ISPANAKLI TAVUKLU SİMİT KÖFTELER
yarım kg ıspanak yaprağı
2 tavuk göğsü
1 soğan
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
karnabahar
kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
1 kavanoz domates sos
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Tavuk göğüs etlerini kıyma makinasından geçirerek ya da satırla çok ince kıyarak kıyma haline geti
Cevizli Portakallı İrmik Tatlısı
1 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta CEVİZLİ PORTAKALLI İRMİK TATLISI
1 lt. süt
6 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 su b. toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 pk. yulaflı bisküvi
SOSU İÇİN:
3 portakal suyu
2 çorba k. toz şeker
1 çorba k. nişasta
ÜZERİ İÇİN:
ceviz
portakal dilimi
HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz ve içine irmiği, nişastayı, toz şekeri ilave ediyoruz.