Oktay Usta PÜRELİ SOSLU ROSTO
1 kg dana nuar
1 tutam biberiye
1 havuç
2 soğan
2 çorba k. salça
4 diş sarımsak
tuz
tane karabiber
sıvıyağ
su
PÜRESİ İÇİN:
4 haşlanmış patates
1,5 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
tuz
HAZIRLANIŞI: Tavaya az sıvıyağ döküyoruz. Dana nuarı bütün olarak tavaya alıyoruz. Çevirerek kızartıyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz.
Tutmaç Çorbası
9 Ocak 2013 Çarşamba
Oktay Usta TUTMAÇ ÇORBASI
1 su b. haşlanmış mercimek
1 su b. erişte
1 su b. et suyu
tuz
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 çorba k. un
1 limon
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
taze nane
pul biber
HAZIRLANIŞI: Tencereye yarı kıvamda haşlanmış mercimeği ve erişteyi koyuyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ve et suyu koyarak, kaynatıyoruz.
Lor Peynirli Sarma Börek
9 Ocak 2013 Çarşamba
Oktay Usta LOR PEYNİRLİ SARMA BÖREK
4 yufka
2 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 su b. süt
2 yumurta
İÇ HARCI İÇİN:
1 kase lor peyniri
1 tutam maydanoz
2 su b. haşlanmış nohut
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Sosunu hazırlamak için, tereyağını eritiyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Sıvıyağı ve sütü de döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve s
Baklava Yufkalı İrmik Tatlısı
9 Ocak 2013 Çarşamba
Oktay Usta BAKLAVA YUFKALI İRMİK TATLISI
1 pk. hazır baklava yufkası
1 su b. irmik
1 çay b. sıvıyağ
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. süt
1 su b. toz fındık
1 çay b. sıvıyağ
2 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su b. toz şeker
2,5 su b. su
HAZIRLANIŞI: Baklavalık yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine fırçayla sıvıyağ damla
Hayrabolu Tatlısı
9 Ocak 2013 Çarşamba

Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağıHAYRABOLU TATLISIGerekli malzemeler;500 gram tuzsuz peynir3 adet yumurta2 bardak un½ bardak irmik1 çay kaşığı karbonat½ çay kaşığı kabartma tozuŞerbet için;4 bardak su3 bardak şeker2 damla limonÜzeri İçin:200 gram kaymakYapılışı: Yoğurma kabına 3 yumurta kırılarak çırpılıyor. Çatalla ezilen 500 gram tuzsuz peyniri
Kuzu Kapama Tarifi
9 Ocak 2013 Çarşamba

Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…KUZU KAPAMAGerekli malzemeler;1 kilo kuzu eti2 adet kuru soğan½ bağ taze soğan½ bağ maydanoz½ bağ dere otu½ bağ taze nane2 bardak pirinç1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı karabiberSıcak suYapılışı: Yemeğin pişirileceği tencereye bir yemek tabağı ters olarak yerleşt
Muska Böreği
9 Ocak 2013 Çarşamba

Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…MUSKA BÖREĞİGerekli malzemeler;Hamuru için;1 kilo un1 adet yumurta sarısı1.5 bardak yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz½ çay bardağı sıvı yağ½ paket kabartma tozuİç malzemesi;500 gram dana kıyma250 gram tereyağı4 adet soğan1 bardak zeytinyağı1 yemek kaşığı karabiberÜzeri için:2 yumurta sarısıYapılışı: 1 k
Kalle Tarifi
9 Ocak 2013 Çarşamba

Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…KALLEGerekli malzemeler;750 gram tavuk incik400 gram lahana turşusu2 adet soğan1 çay bardağı bulgur2 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tereyağı2 çay bardağı sirke1 su bardağı turşu suyu½ çay bardağı sıvı yağYapılışı: 2 adet soğan küp küp doğranır. Sıvı yağda kavrulurken üzerine
Ballı Börek
9 Ocak 2013 Çarşamba

KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞIBALLI BÖREKMalzemeler:1 adet yumurta½ çay bardağı süt½ çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı ceviz3 yemek kaşığı tereyağı500 gr unNişastaŞerbeti için;2 bardak şeker2 bardak su1 tatlı kaşığı limon suyuYapılışı: Şerbeti için; 2 bardak şeker 2 bardak suyla kaynatılır, ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleni
Zeytinyağlı Kuru Dolma
9 Ocak 2013 Çarşamba

KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞIZEYTİNYAĞLI KURU DOLMAMalzemeler:1 sıra kuru kabak1 sıra kuru patlıcan1 sıra kuru biber1 kg pirinç5 adet kuru soğan2 çay bardağı zeytinyağı4 yemek kaşığı nane1 yemek kaşığı sumak ekşisi1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiberYapılışı: kuru sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. 5
Amonyaklı Pasta
9 Ocak 2013 Çarşamba

KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞIAMONYAKLI PASTAMalzemeler:1 fincan şeker1 fincan süt2 adet yumurta1 tatlı kaşığı amonyak½ paket margarinAldığı kadar unHindistanceviziAntep fıstığıMuzMuhallebisi için;6 su bardağı süt2 su bardağı şeker4 adet yumurta4 yemek kaşığı un½ paket margarin1 paket vanilyaYapılışı: 1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve 1
Sömelek Köfte
9 Ocak 2013 Çarşamba

KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞISÖMELEK KÖFTEMalzemeler:1 kg kemikli kuzu eti500 gr köftelik kıyma1 kg köftelik bulgur1 adet kuru soğan3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber3 tatlı kaşığı karabiber3 yemek kaşığı tereyağıYapılışı: 1 kilo kemikli kuzu eti 1 silme tatlı kaşığı tuz ile haşlanır. 1 kg köftelik bulgur, 1 adet kuru soğan, 500 gr kıyma, 2’şer