İzmir'in yöresel tatlarından Mutfağım 11 Ocak 2012 Adabeyi Çorbası tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kilo iskorpit balığı,
5 adet mantar,
3 adet biber,
4 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı tereyağ,
Zeytinyağ,
3,5 çorba kaşığı un,
2 adet havuç,
3 yaprak defne yaprağı,
Yarım limon suyu,
Dereotu,
Tane karabiber
Yapılışı:
Önceden temizlenmiş is
İzmir Lokması Tarifi
11 Ocak 2012 Çarşamba
İzmir'in yöresel tatlarından Mutfağım 11 Ocak 2012 İzmir Lokması tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Göz kararı un,
Yaş maya,
3 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker,
1 su bardağından eksik su
Kızartmak için:
2 litre sıvıyağ
Şerbetinin yapılışı:
1 su bardağı şekere 1 su bardağından eksik ılık su k
Etiketler:
İzmir Lokması,
Mutfağım
Kabak Pabucaki Tarifi
11 Ocak 2012 Çarşamba
İzmir'in yöresel tatlarından Mutfağım 11 Ocak 2012 Kabak Pabuçaki tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
250 gram Tulum peyniri,
8 adet kabak,
1 yumurta pul biber,
Zeytinyağı,
Dereotu
İçinin yapımı:
250 gram tulum peyniri rendelenir. Dereotu doğranır. 1 yumurta kırılır. Çatal yardımıyla tüm malzeme karıştırılır.
Yapılışı:
Yıkanıp, temizlen
Etiketler:
Kabak Pabuçaki,
Mutfağım
Sütlü Balık Tarifi
11 Ocak 2012 Çarşamba
İzmir'in yöresel tatlarından Mutfağım 11 Ocak 2012 Sütlü Balık tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 büyük levrek
Beşamel Sosu İçin:
250 gram tereyağ,
80 gram un (1 büyük çay bardağı tepeleme un),
1 litre süt, tuz
Süsleme için:
200 gram karides,
3 adet sivri biber,
6 adet çeri domates,
Eski kaşar peyniri
Beşamel sos yapımı:
Bir kap için
Etiketler:
Mutfağım,
Sütlü Tavuk
Ovmaç Çorbası - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak
11 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler: 1 su bardağı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 litre et suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 kahve fincanı süt, tuz
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı, nane, pul biber
Soframız 11 Ocak 2012 Ovmaç Çorbası - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Unun üzerine hafifçe su serperek ovalayın. Oluşan hamuru kum haline getirin. Daha sonra
Etiketler:
Ovmaç Çorbası,
Soframız
Burma Tatlısı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak
11 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler: 250 gram tereyağı, 2 su bardağı dövülmüş ceviz, 10 tane hazır baklavalık yufka
Şerbeti için : 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, yarım limon suyu
Soframız 11 Ocak 2012 Burma Tatlısı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Önce 4 su bardağı toz şekeri, 3 su bardağı su ile kaynatın. Çıkmasına yakın limon suyunu ekleyin ve şerb
Etiketler:
Burma Tatlısı,
Soframız
Arnavut Böreği - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak
11 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler: 3 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık sirke, 4 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su , 1 paket margarin
Harcı için : 300 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş patates , tuz, karabiber
Soframız 11 Ocak 2012 Arnavut Böreği - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Malzemelerin hepsini yoğurup bir kapta 10 dakika dinlendirin. Daha sonra
Etiketler:
Arnavut Böreği,
Soframız
Kazak Kalpağı Pilavı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak
11 Ocak 2012 Çarşamba
Malzemeler : 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 250 gram kıyma, 4 adet havuç, yarım demet maydonoz, tuz, karabiber
Soframız 11 Ocak 2012 Kazak Kalpağı Pilavı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Pirinci yıkayıp, sıcak tuzlu suda 30
Etiketler:
Kazak Kalpağı Pilavı,
Soframız