Harcı için : 300 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş patates , tuz, karabiber
Soframız 11 Ocak 2012 Arnavut Böreği - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Malzemelerin hepsini yoğurup bir kapta 10 dakika dinlendirin. Daha sonra limon büyüklüğünde 24 parça bezelere ayırın. Bunları küçük servis tabağı büyüklüğünde tek tek açıp üzerlerine kaşık yardımıyla margarin sürün. 12 parça bir tabağa, 12 parça diğer bir tabağa ayırın. En üstüne margarin sürmeyin. Bunları 10 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra servis tabağındaki 12 ye ayırdığınız yufkalaları sofraya un serperek tepsi büyüklüğünde açın. Açılan bu yufkaları tepsiye yerleştirip, pişirdiğiniz harcı içine doldurup, diğer ayırdığınız 12 yufkayı aynı şekilde açıp üzerine kapak gibi kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürüp, kareler halinde kesip fırına verin.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !