Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı, nane, pul biber
Soframız 11 Ocak 2012 Ovmaç Çorbası - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Unun üzerine hafifçe su serperek ovalayın. Oluşan hamuru kum haline getirin. Daha sonra bunların bir kısmını bir avuç kadar ayırın. Topakların biraz büyük olması gerekir. İncecik yaptığımız kum halindeki hamurları et suyunda kaynayıncaya kadar, karıştırarak pişirin. Kalan iri topakları kaynayan çorbanın içine atın ve altını kısın. 1 yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip,isteğinize göre tuz katın. Ayrı bir tavada bir çorba kaşığı tereyağını eritin,nane ve isteğe göre pul biber koyun. Çorba piştikten sonra üzerine döküp servis yapın.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !