Soframız 11 Ocak 2012 Kazak Kalpağı Pilavı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Pirinci yıkayıp, sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin, süzgeçten geçirin. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun. Kesme şeker, defne yaprağı, su ve tuz ekleyin. Kaynayınca içine pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte iyice demlendirin. Bir tavaya, 1 adet rendelenmiş soğan ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyup,soteleyip kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun, tuz, karabiber ve kıyılmış maydonozu ekleyip, harmanlayın. 4 adet havucu soyup rendeleyin, yarısını sıcak olan kıymaya karıştırın. Yuvarlak ve derin bir kaseye hazırlanan kıymalı harcı koyup iyice bastırın, üzerine kalan havuçları da bastırın. En üste de pilavı ekleyip bastırın ve daha sonra servis tabağını ters çevirip kaseyi kaldırın.
Not : Piştikten sonra defne yaprağını içinden alın.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !