Featured Games Today

Soğanlı Baharatlı Ekmek

2 Şubat 2013 Cumartesi

Malzemeler: Soğanlı Baharatlı Ekmek - Serap'ın Mutfağı: İzmir500 gr. kepekli un veya 450 gr. beyaz un + 50 gr. saf kepek 320 ml. su  1 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan1 yemek kaşığı zeytinyağı1     "          "    pekmez1 tatlı kaşığı keten tohumu1


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Köfteli Börek

2 Şubat 2013 Cumartesi

KÖFTELİ BÖREK HAZIRLANIŞI: Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz ve instant mayayı, tuzu koyup harmanlıyoruz. Ortasını açıyoruz ve sütü, sıvıyağı döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Ortadan başlayarak yoğurmaya başlıyoruz. Az ılık su koyarak iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurun üzerini kapatarak may


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Yulaflı Tuzlu Dilimler - Serap'ın Mutfağı: İzmir

2 Şubat 2013 Cumartesi

Malzemeler:125 gr.oda sıcaklığında margarin  veya tereyağı (isterseniz sıvıyağ kullanabilirsiniz)2 yumurta1/2 su bardağı süt2,5 su bardağı kadar kepekli un1,5 su bardağı yulaf ezmesi1/2 paket kabartma tozu1/2 çay kaşığı; karabiber, kırmızı toz biber, kekik veya istediğiniz baharat 1 çay kaşığı tuz1/2 su bardağı dövülmüş yer fıstığıYapılı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kızılcık Marmelatlı Tatlı

2 Şubat 2013 Cumartesi

KIZILCIK MARMELATLI TATLI 1 lt. süt1 su b. toz şeker1 çorba k. un1 çorba k. nişasta1 yumurta sarısı2 çorba k. labne1 pk. vanilya TABANI İÇİN:1 pk. kedi dili bisküvi1 su b. süt2 çorba k. toz şeker ÜZERİ İÇİN:kızılcık marmelatı HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave ediyoruz. Çırp


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Haşhaşlı Mercimekli Börek - Serap'ın Mutfağı: İzmir

2 Şubat 2013 Cumartesi

Malzemeler:5 adet yufkaAralara sürülecek sıvı malzeme:3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi3/4 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı dışında bir yağ tercih ederseniz, çıtırlığını garantilersiniz)3/4 su bardağı suİç malzeme:Haşlanmamış haliyle 1,5 su bardağı yeşil mercimek2 iri baş soğanTuz-karabiber-pul biberAz sıvı yağ (soğanı kavuracak kadar)Yapılışı:Önce iç m


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çam Kozalağı Tarifi

2 Şubat 2013 Cumartesi

Çam Kozalağı - Serap'ın Mutfağı: İzmir Malzemeler:Yarım paket çikolatalı pirinç patlağı2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı kakao4 yemek kaşığı bal (en son eklenecek)1 adet kare bitter çikolataYapılışı:Varsa vok tava, yoksa derince herhangi bir teflon tencereye tereyağını, bitter çikolatayı ve kakaoyu alıp karıştırarak eritmeye başlayın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger