Malzemeler:
Soğanlı Baharatlı Ekmek - Serap'ın Mutfağı: İzmir500 gr. kepekli un veya 450 gr. beyaz un + 50 gr. saf kepek 320 ml. su 1 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan1 yemek kaşığı zeytinyağı1 " " pekmez1 tatlı kaşığı keten tohumu1
Köfteli Börek
2 Şubat 2013 Cumartesi
KÖFTELİ BÖREK
HAZIRLANIŞI: Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz ve instant mayayı, tuzu koyup harmanlıyoruz. Ortasını açıyoruz ve sütü, sıvıyağı döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Ortadan başlayarak yoğurmaya başlıyoruz. Az ılık su koyarak iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurun üzerini kapatarak may
Etiketler:
Oktay Usta
Yulaflı Tuzlu Dilimler - Serap'ın Mutfağı: İzmir
2 Şubat 2013 Cumartesi
Malzemeler:125 gr.oda sıcaklığında margarin veya tereyağı (isterseniz sıvıyağ kullanabilirsiniz)2 yumurta1/2 su bardağı süt2,5 su bardağı kadar kepekli un1,5 su bardağı yulaf ezmesi1/2 paket kabartma tozu1/2 çay kaşığı; karabiber, kırmızı toz biber, kekik veya istediğiniz baharat 1 çay kaşığı tuz1/2 su bardağı dövülmüş yer fıstığıYapılı
Etiketler:
Soframız
Kızılcık Marmelatlı Tatlı
2 Şubat 2013 Cumartesi
KIZILCIK MARMELATLI TATLI
1 lt. süt1 su b. toz şeker1 çorba k. un1 çorba k. nişasta1 yumurta sarısı2 çorba k. labne1 pk. vanilya
TABANI İÇİN:1 pk. kedi dili bisküvi1 su b. süt2 çorba k. toz şeker
ÜZERİ İÇİN:kızılcık marmelatı
HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave ediyoruz. Çırp
Etiketler:
Oktay Usta
Haşhaşlı Mercimekli Börek - Serap'ın Mutfağı: İzmir
2 Şubat 2013 Cumartesi
Malzemeler:5 adet yufkaAralara sürülecek sıvı malzeme:3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi3/4 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı dışında bir yağ tercih ederseniz, çıtırlığını garantilersiniz)3/4 su bardağı suİç malzeme:Haşlanmamış haliyle 1,5 su bardağı yeşil mercimek2 iri baş soğanTuz-karabiber-pul biberAz sıvı yağ (soğanı kavuracak kadar)Yapılışı:Önce iç m
Etiketler:
Soframız
Çam Kozalağı Tarifi
2 Şubat 2013 Cumartesi
Çam Kozalağı - Serap'ın Mutfağı: İzmir
Malzemeler:Yarım paket çikolatalı pirinç patlağı2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı kakao4 yemek kaşığı bal (en son eklenecek)1 adet kare bitter çikolataYapılışı:Varsa vok tava, yoksa derince herhangi bir teflon tencereye tereyağını, bitter çikolatayı ve kakaoyu alıp karıştırarak eritmeye başlayın.
Etiketler:
Soframız