Soğanlı Baharatlı Ekmek - Serap'ın Mutfağı: İzmir500 gr. kepekli un veya 450 gr. beyaz un + 50 gr. saf kepek
320 ml. su
1 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 " " pekmez
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 " " haşhaş tohumu
1 " " çörekotu
1 " " kuru nane
1 " " kuru kekik
1 " " kuru fesleğen
1 " " tuz
1 " " instant maya
1 çay kaşığı kimyon
1 " " kırmızı pul biber
Yapılışı:
Sıvı malzemeler önce, katı malzemeler (maya en son) sonra olacak şekilde hepsini ekmek makinasının haznesine koyun ve temel ekmek programında çalıştırın. Program bittiğinde ekmeği çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun.Elde yapacaksanız; bütün malzemeyi karıştırma kabına alıp yoğurun.Hamuru ağzı örtülü olarak ve yoğurma kabından çıkarmadan ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Kabardığında unlanmış tezgahta biraz yuvarlayıp gazını aldırın.Şekil verip yağlanmış pişirme kabına koyun (teflon veya alüminyum tercih edin, yapışmayacak en uygun kap kacak budur) 50 derece fırında tepsi mayası gelene yani tekrar kabarana kadar bekleyin. Bu esnada aynı ölçüde bir tepsiniz varsa üzerine ters olarak kapatın, üzerinin kuruyup kabuk tutmasını önler. Yoksa ıslatılıp sıkılmış tülbentele örtebilirsiniz. 200 dereceye önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri iyice kızardığında fırını 175 dereceye indirip 20-25 dk.daha pişirin ve dışarı alın.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !