Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 paket künar veya ağartılmış badem
Kaşık Helvası - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı:
Margarin sıvı yağla beraber eritilir. Un ilave edilerek sürekli karıştırılmak suretiyle kavrulur. Unun rengi biraz pembeleşince fıstıklarda i
Dürme Makarna Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Malzemeler:
1/2 kg un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
250 kg çökelek peyniri
1 çay bardağı tereyağ
Dürme Makarna - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı: Yumurta, un, tuz, su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğrularak bezelere ayrılır. Bezeler ayrı ayrı açılır.açılan yufkalar üst üste konur ve uzun şeritler yapılır. Şeritler 4-5 cm uzunluğunda
Etiketler:
Dürme Makarna Tarifi,
Soframız 5 Ocak 2012
İlmik Kavurması Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Malzemeler:
1 Bağ ilmik
1 bağ ısırgan
1 bağ dağ marulu
2-3 adet ince pırasa yaprağı
2 baş irice soğan
1 adet domates
Kırmızı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağ
İlmik Kavurması - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı:
Ayıklanıp ,yıkanarak suyu iyice süzülen bütün otlar,soğanla beraber ince ince doğranarak tencereye konur. Orta ateşte kavrulur. Otlar
Etiketler:
İlmik Kavurması,
Soframız 5 Ocak 2012
Keşkek Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Malzemeler:
1 kg keşkeklik buğday
1 kg kemikli tavuk göğsü veya kuzu veya süt danası eti
1/2 kğ tereyağ
irice bir baş soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Keşkek - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Ayıklanıp iyice yıkanan keşkeklik buğday bir gece önceden bir taşımlık kaynatılarak ıslatılmaya bırakılır. Etler haşlanarak kemiklerinden ayrılır. Buğday ,didilen e
Etiketler:
Keşkek Tarifi,
Soframız 5 Ocak 2012
Zerde Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Mutfağım Sezen Hanımın Zerde Tarifi İzmir'in yöresel tatlarından Zerde'nin tarifi, Mutfağım programında verildi. 05.01.2012
Malzemeler:
5 su bardağı su,
2 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 çay kaşığı zerdeçal veya safran
Süslemek için:
Fındık kırığı,
Kuş üzümü,
Çam fıstığı,
Nar taneleri
Yapılışı:
Tencereye koyulan
Etiketler:
Mutfağım 5 Ocak 2012,
Zerde Tarifi
Elbasan tava Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Mutfağım Sezen Hanım Elbasan tava Tarifi İzmir'in yöresel tatlarından Elbasan Tava'nın tarifi, Mutfağım programında verildi. 05.01.2012
Malzemeler:
1 kg. kuzu böbrek yatağı, kol veya but
Terbiye sosu için:
1 - 1.5 kg yoğurt, 3 yumurta
Yapılışı:
Kuzu eti yağ eklenmeden kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirilir. Etler piştikten son
Etiketler:
Elbasan tava Tarifi,
Mutfağım 5 Ocak 2012
Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Mutfağım 5 Ocak 2012 Sezen Hanımın Mutfağı İzmir'in yöresel tatlarından Zeytinyağlı Karışık Dolma'nın tarifi, Mutfağım programında verildi.
05.01.2012 09:56:03
Malzemeler:
250 gr. salamura asma yaprağı,
4 adet kırmızıbiber,
4 adet dolmalık yeşilbiber,
3 adet patlıcan (içini atmıyoruz);
Harcı için:
2 su bardağı pirinç,
1 büyük boy soğan,
2 adet ha
Etiketler:
Mutfağım 5 Ocak 2012,
Zeytinyağlı Karışık Dolma
Bulamaç Çorbası Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Mutfağım 5 Ocak 2012 Sezen Hanımın Mutfağı İzmir'in yöresel yemeği Bulamaç Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında verildi.
05.01.2012 09:51:43
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı kuzu eti,
4 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
Tereyağı,
Kırmızı toz biber,
Pul biber
Yapılışı:
Kuzu eti, nohut büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır. Çorbanı
Etiketler:
Bulamaç Çorbası Tarifi,
Mutfağım 5 Ocak 2012