Featured Games Today

Kaşık Helvası Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Malzemeler: 250 gr margarin veya tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 3 su bardağı şeker 4.5 su bardağı su 1 paket künar veya ağartılmış badem Kaşık Helvası - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı: Margarin sıvı yağla beraber eritilir. Un ilave edilerek sürekli karıştırılmak suretiyle kavrulur. Unun rengi biraz pembeleşince fıstıklarda i


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Dürme Makarna Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Malzemeler: 1/2 kg un 2 yumurta 1 çay kaşığı tuz 250 kg çökelek peyniri 1 çay bardağı tereyağ Dürme Makarna - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı: Yumurta, un, tuz, su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğrularak bezelere ayrılır. Bezeler ayrı ayrı açılır.açılan yufkalar üst üste konur ve uzun şeritler yapılır. Şeritler 4-5 cm uzunluğunda


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

İlmik Kavurması Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Malzemeler: 1 Bağ ilmik 1 bağ ısırgan 1 bağ dağ marulu 2-3 adet ince pırasa yaprağı 2 baş irice soğan 1 adet domates Kırmızı pul biber 1 çay bardağı zeytinyağ İlmik Kavurması - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı: Ayıklanıp ,yıkanarak suyu iyice süzülen bütün otlar,soğanla beraber ince ince doğranarak tencereye konur. Orta ateşte kavrulur. Otlar


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Keşkek Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Malzemeler: 1 kg keşkeklik buğday 1 kg kemikli tavuk göğsü veya kuzu veya süt danası eti 1/2 kğ tereyağ irice bir baş soğan Tuz Karabiber Yapılışı: Keşkek - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Ayıklanıp iyice yıkanan keşkeklik buğday bir gece önceden bir taşımlık kaynatılarak ıslatılmaya bırakılır. Etler haşlanarak kemiklerinden ayrılır. Buğday ,didilen e


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Zerde Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Mutfağım Sezen Hanımın Zerde Tarifi İzmir'in yöresel tatlarından Zerde'nin tarifi, Mutfağım programında verildi. 05.01.2012 Malzemeler: 5 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 1 çay bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı zerdeçal veya safran Süslemek için: Fındık kırığı, Kuş üzümü, Çam fıstığı, Nar taneleri Yapılışı: Tencereye koyulan


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Elbasan tava Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Mutfağım Sezen Hanım Elbasan tava Tarifi İzmir'in yöresel tatlarından Elbasan Tava'nın tarifi, Mutfağım programında verildi. 05.01.2012 Malzemeler: 1 kg. kuzu böbrek yatağı, kol veya but Terbiye sosu için: 1 - 1.5 kg yoğurt, 3 yumurta Yapılışı: Kuzu eti yağ eklenmeden kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirilir. Etler piştikten son


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Mutfağım 5 Ocak 2012 Sezen Hanımın Mutfağı İzmir'in yöresel tatlarından Zeytinyağlı Karışık Dolma'nın tarifi, Mutfağım programında verildi. 05.01.2012 09:56:03 Malzemeler: 250 gr. salamura asma yaprağı, 4 adet kırmızıbiber, 4 adet dolmalık yeşilbiber, 3 adet patlıcan (içini atmıyoruz); Harcı için: 2 su bardağı pirinç, 1 büyük boy soğan, 2 adet ha


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Bulamaç Çorbası Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Mutfağım 5 Ocak 2012 Sezen Hanımın Mutfağı İzmir'in yöresel yemeği Bulamaç Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında verildi. 05.01.2012 09:51:43 Malzemeler: 500 gr. kuşbaşı kuzu eti, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı tereyağı Sosu için: Tereyağı, Kırmızı toz biber, Pul biber Yapılışı: Kuzu eti, nohut büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır. Çorbanı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger